Την 09-06-2011 στην περιοχή Δέλτα Έβρου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές και δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες μαζί με δύο ανήλικα.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, μεταφέρει τακτικά λαθρομετανάστες, οργανώθηκε συστηματική παρακολούθηση. Σήμερα και ώρα 03.00 Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη χρήση τεχνικών μέσων εντόπισαν μία ξύλινη βάρκα με εξωλέμβια μηχανή στην οποία επέβαιναν δεκαοκτώ (18) άτομα, δύο εκ των οποίων, εναλλάσσονταν στην θέση του χειριστή της μηχανής και κατά την προσέγγιση της βάρκας στην ελληνική όχθη τους συνέλαβαν.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μετανάστες, για τη μεταφορά τους, κατέβαλαν στο κύκλωμα διακίνησης που δρα τόσο στην Τουρκία όσο και στη Χώρα μας, το ποσό των 3.000,00 €, έκαστος.
Κατασχέθηκε η πλαστική βάρκα με την εξωλέμβια μηχανή και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.