Στις 8/6/2011 ιδρύθηκε η «ΣΠΙΘΑ» Ορεστιάδας, με σκεπτικισμό, υπευθυνότητα και ελπίδα.
Ως πολίτες που βιώνουμε καθημερινά τον πολιτικό παραλογισμό και τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα μας, ξεπουλώντας τις ζωές όλων μας για το σήμερα και το αύριο, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των υπολοίπων Ελλήνων «Σπιθιτών» και μη, και να αντιταχθούμε στις αποφάσεις που παίρνουν οι «πολιτικοί μας» για το «καλό» μας.
Βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ» στο Δ.Ν.Τ., στην Ε.Κ.Τ., στο Μνημόνιο, στον απανωτό δανεισμό που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας, στην άνευ όρων παράδοση της Εθνικής και Οικονομικής κυριαρχίας μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων, στα κόμματα που τόσα χρόνια μας εξαπατούσαν, στους νόμιμους λωποδύτες…
Βροντοφωναζοντας «ΟΧΙ» στη συνεχή υποβάθμιση, ερήμωση και απαξίωση του τόπου μας και καταγγέλλοντας την ένοχη σιωπή και τις υποκριτικές κατόπιν εορτής αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων. Δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε μια Ορεστιάδα στην οποία θα ζούμε και θα προσφέρουμε δημιουργικά, με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.
Κι επειδή οι «σωτήρες» μας τελείωσαν, οφείλουμε εμείς να σώσουμε την περιοχή μας, τη χώρα μας. Μας αξίζει άλλωστε. Το χρωστάμε στις γενιές που πέρασαν και στις γενιές που θα έρθουν, στα παιδιά μας.
Σας περιμένουμε όλους για να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, προβληματισμούς.

«ΣΠΙΘΑ» Ορεστιάδας
10 / 6 / 2011

e-mail: spitha.orest@gmail.com