Υπό τον τίτλο «Θεοδώρεια 2012» διοργανώθηκαν και φέτος στην Ορεστιάδα λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τη γιορτή των Αγίων Θεοδώρων, πολιούχων της Ορεστιάδας.
Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος εψάλη Μέγας Εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου, πλαισιούμενου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και του μητροπολίτη Διδυμοτείχου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο, 3 Μαρτίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των λοιπών Αρχιερέων και στη συνέχεια ελιτανεύθησαν τα ιερά λείψανα των αγίων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου, η ιερά εικών των αγίων και η θαυματουργός εικών, αντίγραφον της ιεράς εικόνος της Παναγίας του Κύκκου. Στην κεντρική πλατεία της πόλεως εψάλη αρτοκλασία.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν οι βουλευτές Έβρου, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI MK/MΠ Χρ. Χαλκίδης, ο Διοικητής της ΙΙΙ Μ/Κ Ταξιαρχίας Χρ. Καρυώτης, ο Αστυν. Διευθυντής Ορεστιάδος Γεωρ. Σαλαμάγκας, μέλη του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι των λοιπών φορέων.