Επιστολή Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου, προς Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και τη διοίκηση ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
Κύριοι, τελευταία γινόμαστε μάρτυρες της αποψίλωσης της περιοχής μας με το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών . Δυστυχώς μέσα από την λαίλαπα που προκύπτει από το μνημόνιο 2, πληροφορούμαστε την πρόθεση του κράτους για την παύση του ΙΚΑ της περιοχής μας όπως και για την διακοπή της λειτουργίας της ΔΟΥ Σουφλίου μη λαμβάνοντας υπόψιν καθόλου τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας.  Όι ενέργειες αυτές έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά δυσμενών λαθών που έγιναν, όπως το κλείσιμο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με αποτέλεσμα τον μαρασμό και την υποβάθμιση μιας «ευαίσθητης» γεωγραφικής περιοχής, στην οποία το  κράτος αν μη τι άλλο θα έπρεπε να φροντίζει την ενδυνάμωση του πληθυσμού της, στοχεύοντας στην θωράκιση, στην  ευημερία και στην ανάπτυξή της . Φυσικά ούτε σκέψη δεν γίνεται από τους αρμόδιους για το πώς θα πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που μένουν σε χωριά, στον ορεινό όγκο, και θα είναι αναγκασμένοι

να σχεδιάζουν ολόκληρο ταξίδι ώστε να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή με την ΔΟΥ ή το πώς θα ικανοποιηθούν οι πρωτοβάθμιες ιατρικές ανάγκες των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ της περιοχής μας.

Εάν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί και η ταυτόχρονη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Η αγανάκτησή και η οργή μας για την αμεροληψία του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ κράτους ολοένα και μεγαλώνει.

Ζητούμε επιτακτικά την κατανόηση του προβλήματος και την άμεση λύση στα παραπάνω πρίν να είναι αργά με ολέθριες επιπτώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΛΗΠΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                        ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ