Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου στα πλαίσια της πολύχρονης δράσης της για την αποτροπή της εξόρυξης και χημικής επεξεργασίας των χρυσοφόρων κοιτασμάτων στο Πέραμα Έβρου, διατύπωσε δημόσια την πρόταση της για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής αυτής αντί των χρυσωρυχείων που συνεπάγονται δυσμενέστατες περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή. Η αναπτυξιακή αυτή πρόταση περιέχει οικονομικές δραστηριότητες που δεν εξαντλούν τους φυσικούς πόρους , δεν επιφέρουν περιβαλλοντική επιβάρυνση και ασκούνται στο διηνεκές.
Στην κατεύθυνση προώθησης αυτής της αναπτυξιακής πρότασης μας, καταθέσαμε στις 5/12/2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε να συζητηθεί το αίτημα για την κήρυξη του γνωστού και περίφημου πλέον αυτοφυούς δάσους της Μαύρης Πεύκης ως διατηρητέου μνημείου της φύσης και να ληφθεί σχετική απόφαση.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και στην συνεδρίαση του της 29-2-2011 αποφάσισε ομόφωνα να προωθηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την διεκδίκηση της κήρυξης του δάσους της Μαύρης Πεύκης (σε όλη του την έκταση ) ως διατηρητέου μνημείου της Φύσης.
Χαιρετίζουμε την ομόφωνη αυτή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δηλώνουμε ότι η Οικολογική Εταιρεία Έβρου με όλες τις δυνάμεις της θα αγωνιστεί ώστε αυτή να υλοποιηθεί άμεσα και να αποτελέσει την απαρχή δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Περάματος.
Γιατί για την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, το ομόφωνο ΟΧΙ στα Χρυσωρυχεία πρέπει να συνοδεύεται με ένα τεράστιο ΝΑΙ στην Βιώσιμη Ανάπτυξη της περιοχής.

Αλεξανδρούπολη 1/3/2011

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ