Στο ρόλο των μικρών δημοσιογράφων βρέθηκαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι σήμερα το πρωί πήραν συνέντευξη από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη.
Οι μαθητές, που επισκέφθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους την κ. Νικολάου στο γραφείο της, είχαν την ευκαιρία να της απευθύνουν ερωτήσεις που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν από την κ. Αντιπεριφερειάρχη για το ρόλο του θεσμού του Αντιπεριφερειάρχη και για το πρόβλημα της ανεργίας στον Έβρο, αλλά και για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Όπως για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την αποφοίτηση τους από το σχολείο, για την πορεία του έργου κατασκευής μονάδας ειδικής αγωγής στο Σοφικό και την αναγκαιότητα δημιουργίας ξενώνα όπου θα φιλοξενούνται ενήλικα άτομα με αναπηρία όταν θα αποφοιτούν από τις μονάδες ειδικής αγωγής.
Οι μαθητές συζήτησαν επίσης με την κ. Νικολάου για την προκατάληψη, τις διακρίσεις και τα κοινωνικά στερεότυπα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και ρώτησαν να ενημερωθούν για τις προσπάθειες και τις δράσεις των τοπικών φορέων για να αλλάξουν αυτές οι νοοτροπίες.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Έβρου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και να ενθαρρυνθεί η διαρκής συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή κι ευχαρίστησε τους μαθητές για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν.