Την Παρασκευή 24/02/2012 ο Βουλευτής του Νομού Γιώργος Ντόλιος επισκέφθηκε τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.
Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε ο σχεδιασμός του ΙΚΑ για τις υπηρεσίες του και οι ανησυχίες που δημιουργήθηκαν στις πόλεις αυτές, όπως και στο Σουφλί, για το μέλλον των υποκαταστημάτων.
Ο κ. Ντόλιος μετά από συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του ΙΚΑ τον κ. Σπυρόπυλο ενημέρωσε τους εργαζόμενους και τους διαβεβαίωσε, ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται στους ίδιους χώρους. Πιο συγκεκριμένα:
α)Δεν υπάρχει ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλου
Β) Δεν μετατάσσεται από το ΙΚΑ σε άλλη υπηρεσία κανείς εργαζόμενος
γ) δεν θα μετακινηθεί σε μεγάλη απόσταση, παρά τη θέλησή του, κανείς εργαζόμενος, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιες από τις σημερινές αρμοδιότητες θα ασκηθούν σε επίπεδο Νομού. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν γραφεία στις πόλεις όπου εργάζονται σήμερα οι υπάλληλοι τα οποία θα ασκούν αρμοδιότητες για λογαριασμό όλου του Νομού.
δ) Οι ιατρικές υπηρεσίες μεταφέρονται, όπως είναι γνωστό, στον ΕΟΠΥΥ στους ίδιους χώρους που λειτουργούν και σήμερα ως υπηρεσίες του ΙΚΑ.
ε)Οι υγειονομικοί υπάλληλοι ( πλην των ιατρών) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ από τους χώρους των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.
¨Όλα τα ανωτέρω ισχύουν και για το ΙΚΑ Σουφλίου, το οποίο ο Βουλευτής έχει σκοπό να επισκεφθεί σε μια επόμενη περιοδεία.