Μια συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο που κάναμε χθες στην κουζίνα της γιαγιάς και υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της. Το video της συνταγής είναι άμεσα διαθέσιμο από σήμερα κιόλας, καθότι διανύουμε ημέρες νηστείας και πολύς κόσμος πιθανόν να λιγουρεύεται κατιτίς γλυκαντικό 🙂

Λίγα υλικά, γενικά εύκολη η συνταγή, απλά στην εκτέλεση το δύσκολο είναι το συνεχές ανακάτεμα που χρειάζεται το σιμιγδάλι στο καβούρδισμα αλλά και στην συνέχεια μαζί με το σιρόπι.

Υλικά:
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
μισό λεμόνι
κανέλα
Στην αρχή ετοιμάζουμε το σιρόπι, δηλαδή σε μια κατσαρολα σιγοβράζουμε το νερό με την ζάχαρη και καθώς αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα το λεμόνι κομένο σε φέτες (αφού το έχουμε πλύνει πρώτα).

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και απομακρύνουμε τις φέτες λεμονιού (π.χ. με ένα πηρούνι)

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας πολύ καλά… το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς… αρχίζει να αλλάζει χρώμα…

Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά στο σιμιγδάλι το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα μέχρι να «σφίξει» κάπως και κατόπιν το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» σκεπασμένο, να «τραβήξει» που λέμε.

Ε, μετά κι από αυτά, κάποια στιγμή ανοίγουμε την κατσαρόλα και είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε φορμάκια, το σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω και λίγη κανέλα.

Αυτό είναι, σχετικά εύκολη συνταγή αν εξαιρέσεις το πολύ ανακάτεμα





netrino.gr