Της Κικής Ηπειρώτου
Στη «μάχη» για μία θέση, έστω προσωρινής, εργασίας έχουν ριχτεί εκατοντάδες άνεργοι σε όλο τον Έβρο, επωφελούμενοι από τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, τα οποία θα προσφέρουν μία μικρή «ανάσα» σε πολλά νοικοκυριά. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, η διαδικασία έχει ήδη προχωρήσει και αναμένεται από μέρα σε μέρα οι δικαιούχοι να πιάσουν δουλειά, ενώ στον υπόλοιπο νομό, οι αιτήσεις στους εμπλεκόμενους φορείς υλοποίησης θα αρχίσουν να κατατίθενται εντός των ημερών. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές παλινωδίες, τελικά, τα πολυαναμενόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας πήραν το «πράσινο φως» για την έναρξη των ουσιαστικών διαδικασιών υλοποίησής τους. Υπενθυμίζεται ότι από τις 7.027 θέσεις που είχαν αρχικά ζητήσει οι φορείς του νομού, τελικώς, εγκρίθηκαν 2.000. Προς την κατεύθυνση υλοποίησης του προγράμματος, έγινε από την αρχή της εβδομάδας η ανάρτηση των θέσεων και των δικαιολογητικών στις έδρες των φορέων υλοποίησης, που στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι το Εργατικό Κέντρο Έβρου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και η Εταιρεία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας. Οι αιτήσεις, στις δυο πρώτες περιπτώσεις θα γίνονται δεκτές από τις 29/2, ενώ στην τελευταία περίπτωση από αύριο, 24/2 και για τις επόμενες δέκα ημέρες. Σε ό,τι αφορά στους δήμους Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφεύγουν είτε στα δημοτικά καταστήματα είτε στα ΚΕΠ.
Πάντως, από την στιγμή που οι αναρτήθηκαν οι θέσεις και τα δικαιολογητικά, παρατηρήθηκε πλήθος κόσμου στις έδρες των φορέων υλοποίησης, ειδικά στο Εργατικό Κέντρο στην Αλεξανδρούπολη. «Έχουμε πολύ κόσμο από το πρωί που έρχεται και ενημερώνεται για τον αριθμό και τις ειδικότητες που ζητούν οι φορείς της περιοχής και από τις 29 του μήνα θα δεχόμαστε τις αιτήσεις, προκειμένου να γίνει η επιλογή, να σταλούν στον ΑΣΕΠ και να βγουν τα ονόματα των 475 ατόμων που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν δουλειά», λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης.
Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Έβρου καλεί με ανακοίνωσή του τους ενδιαφερόμενους φορείς της περιοχής, που μπορούν να συμπράξουν στα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δημιουργία θέσεων απασχόλησης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την κατατομή των θέσεων εργασίας, τους όρους της προκήρυξης και να προμηθευτούν το απαραίτητο υλικό (αίτηση, οδηγίες αίτησης) στα εξής σημεία: 1) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου, Λεωφ. Δημοκρατίας 372, Αλεξανδρούπολη, 2) Δήμος Σαμοθράκης, Χώρα Σαμοθράκης, 3) Δήμος Σουφλίου, Βασ. Γεωργίου 180, Σουφλί, 4) Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, και 4) Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, 25ης Μαΐου 152, Διδυμότειχο.
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το ενημερωτικό υλικό στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
www.ineamthr.gr (Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ παράρτημα Αν. Μακεδονίας Θράκης.
www.epanad.gov.gr (Υπηρεσίες Διαχείρισης Ε.Π Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού)
www.asep.gr (Ανώτατο Συμβούλιο επιλογής Προσωπικού)