Ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου (κοινός αναπληρωτής διοικητής των νοσοκομείων του Έβρου, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στους τομείς της διοίκησης) Δημήτρης Λαζόπουλος εκμεταλλεύτηκε και τα δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που τρέχουν στο νομό Έβρου.

Αρχικά ανακοινώθηκε η προκήρυξη 30 θέσεων για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ορεστιάδας, με το πρώτο πρόγραμμα που τρέχει από το εργατικό κέντρο Ορεστιάδας και στη συνέχεια η προκήρυξη ακόμα δέκα θέσεων με το πρόγραμμα του εργατικού κέντρου Έβρου.

Μάλιστα το τελευταία πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι θέσεις νοσηλευτών, δύο οδηγών και δύο διοικητικού προσωπικού, καθώς πρόκειται για σχέδιο κατ’ οίκον νοσηλείας.

Αυτό σημαίνει, ότι οι ασθενείς θα νοσηλεύονται λιγότερες μέρες στο νοσοκομείο, καθώς μεγάλο στάδιο της ανάρρωσης θα γίνεται στο σπίτι τους, όπου θα τους επισκέπτονται οι νοσηλευτές. Αυτό θα συμβαίνει πχ, για ασθενείς με τραύματα, οι οποίοι θα χρειάζονται απλώς κάποιες αλλαγές. Με τον τρόπο αυτό και περισσότερα κρεβάτια θα είναι διαθέσιμα στο νοσοκομείο και λιγότερα θα είναι τα έξοδα λειτουργίας.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες, λειτουργεί και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, μηχάνημα που βρίσκονταν στο νοσοκομείο αλλά δε χρησιμοποιούνταν.