Και πιστώσεις για την ολοκλήρωση της παλιάς Νομαρχίας

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών του δάσους της Δαδιάς και την προσέλκυση επισκεπτών, μακριά από τα προβλήματα του παρελθόντος, η περιφερειακή ενότητα Έβρου αναλαμβάνει δράση. Το έργο – σημαία για το 2012, όπως το χαρακτήρισε η αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου, είναι οι παρεμβάσεις στις υποδομές του φορέα διαχείρισης, σε συνδυασμό με σειρά καινοτόμων δράσεων που στόχο έχουν να δώσουν στην περιοχή την παλιά αίγλη της.
Πρόκειται, φυσικά, για έργο περιφερειακής εμβέλειας, που αναλαμβάνει η Π.Ε. Έβρου και περιλαμβάνει την συντήρηση του παρατηρητηρίου, την επισκευή των δύο βασικών κτιρίων που είναι ο ξενώνας και το Κέντρο του Φορέα. Έχουν προγραμματιστεί, επίσης, δράσεις καινοτόμες, και εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, και κυρίως την παιδεία. «Είναι ένα έργο θα έλεγα πνοής, που θα παραδώσει το χώρο της Δαδιάς ανανεωμένο στο κοινό και στους κατοίκους. Είναι έργο που αφορά όχι μόνο την Π.Ε. Έβρου, την Περιφέρεια, αλλά όλη την Ελλάδα», σχολίασε η κα Νικολάου.

Έργα στο οδικό δίκτυο

Τη μερίδα του λέοντος από τα έργα που θα γίνουν στον Έβρο εντός του 2012 καταλαμβάνουν οι παρεμβάσεις βελτίωσης βατότητας του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής, το οποίο, ομολογουμένως, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. «Είναι πράγματι σε πολύ κακή κατάσταση και θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων. Όπως επίσης, η σήμανση, η τοποθέτηση πινακίδων, οι διαγραμμίσεις που φέτος δεν έγιναν για λόγους κυρίως γραφειοκρατικούς, μόλις ο καιρός επιτρέψει θα ξεκινήσουν».
Μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί και έργα που αφορούν στη συντήρηση αρδευτικών, φραγμάτων και κτιρίων της περιφερειακής ενότητας Έβρου.

Πιστώσεις για την παλιά Νομαρχία

Ως μία ιδιαίτερη θετική εξέλιξη χαρακτηρίζεται η εκτίμηση ότι το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας, που χρονίζει από το 2007, θα είναι έτοιμο το Πάσχα ή το αργότερο το καλοκαίρι, καθώς θα διατεθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την αποπεράτωσή του, βάζοντας τέλος στην άσχημη εικόνα που επικρατεί τόσο με τα μπάζα, όσο και με τα δεκάδες αυτοκίνητα που παρκάρουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο.
Παράλληλα, στα νέα έργα περιλαμβάνονται οι επισκευές στα φράγματα, τις συντηρήσεις των αρδευτικών, τις συντηρήσεις των κτιρίων της Π.Ε. Έβρου, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.«Ο προϋπολογισμός των έργων συνολικά είναι 7.500.000 €, είναι σχετικά μικρός, αλλά είναι από τα χρήματα της Π.Ε. Έβρου, από την ΚΑΠ και τα τέλη. Φροντίσαμε με τον προγραμματισμό αυτό να τα κατανείμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε προνοήσει να δεσμεύσουμε κάποια χρήματα για τυχόν τροποποίηση του προγραμματισμού μας».
αντι τυπος