Τους «ξύπνιους» με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που τα τέλη κυκλοφορίας «ζεματάνε» έβαλε στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εξαπολύσει εντατικούς ελέγχους, για να εντοπίσει δύο κατηγορίες «ξύπνιων».
Η μία, η πιο «ελαφριά παγαποντιά» είναι η κατηγορία των ιδιοκτητών που κολλούν το ειδικό σήμα από… παπάκι, χωρις φυσικά να έχουν τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας για το πολυτελές και μεγάλου κυβισμού όχημα.
Η δεύτερη, είναι εκείνοι που έχουν πλαστές πινακίδες ή έχουν δηλώσει ότι τους έκλεψαν. Επίσης, υπάρχει και η κατηγορία των οδηγών που έχουν πλαστές πινακίδες με το κανονικό αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας.
Δηλαδή στην Εφορία έχουν καταθέσει πινακίδες και άδεια και στο όχημά τους έχουν πλαστές με τον ίδιο αριθμό πινακίδες και φωτοτυπία της άδειας για να φαίνονται σε έναν έλεγχο όλα, νομιμοφανή.
Οι έλεγχοι υπήρχαν στον προγραμματισμό, όπως κάθε χρόνο δειγματοληπτικά αλλά τώρα εντάθηκαν μετά τη σύλληψη αστυνομικού στη Ροδόπη, ο οποίος είχε καταθέσει τις πινακίδες του τζιπ του και τις είχε αντικαταστήσει με πλαστές, ενώ είχε αγοράσει σήμα τελών κυκλοφορίας για παπάκι και το είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο.

Η σύλληψη έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Σαπών του Νομού Ροδόπης.

www.seleo.gr