Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την Κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, αποφάσισαν σειρά νέων σκληρών και ισοπεδωτικών μέτρων, που καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση και τους ανέργους στο κοινωνικό περιθώριο.

Τα μέτρα και η πολιτική τους έρχονται να ολοκληρώσουν την κατάργηση του κράτους πρόνοιας και οδηγούν με βεβαιότητα τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην χρεοκοπία.

     Καταργούν συνειδητά τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αγνοώντας και αδιαφορώντας για το κοινωνικό έργο και την κοινωνική προσφορά των δύο Οργανισμών στον φτωχό και άνεργο , στον συνταξιούχο.

     Αγνοούν συνειδητά και παραγνωρίζουν το γεγονός ότι οι δύο αυτοί Οργανισμοί χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, καθώς και ότι από ιδρύσεώς τους δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

     Αγνοούν συνειδητά  και δεν νοιάζονται  για τις κοινωνικές ανάγκες που καλύπτουν στον τομέα της κατοικίας και τα κοινωνικά προγράμματα (παιδικοί σταθμοί, ψυχαγωγία κλπ)

     Η κατάργηση των δύο Οργανισμών που θα έχει ως συνέπεια :

  • Να σταματήσουν άμεσα όλες οι επιδοτήσεις των δανείων των εργαζομένων που έχουν χορηγηθεί από τράπεζες
  • Να σταματήσουν οι επιδοτήσεις ενοικίων σε 60.000 οικογένειες σήμερα . που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Να σταματήσουν όλα τα κατασκευαστικά και κοινωνικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Να κλείσουν άμεσα παιδικοί σταθμοί.

Η Διοίκηση του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου  καλεί την συγκυβέρνηση και τους 3 πολιτικούς αρχηγούς να μην προχωρήσουν στην κατάργηση των δυο Οργανισμών που στήριξαν για πολλά χρόνια και στηρίζουν τις φτωχές οικογένειες μισθωτών και συνταξιούχων.

Σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και οι συνέπειες για την κοινωνία καταστροφικές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

   Ο  Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γκιγκούδης Απόστολος                     Χατζηαναστασίου Μιχάλης