Εργαστήρι Ανάγνωσης Παραμυθιού «Μυθολογία και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία»
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνει εργαστήρι ανάγνωσης παραμυθιών για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. Μέσα από μια διασκεδαστική αφήγηση παραμυθιών οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έρθουν σε επαφή με μια πρωτότυπη και συνάμα καινοτόμα διασκευή των αξεπέραστων και σημασιολογικά πολυεπίπεδων αρχαιοελληνικών μύθων.
Μια προσπάθεια κινητοποίησης της φαντασίας και της ευρηματικότητας των παιδιών, μαθαίνοντας παράλληλα την Μυθολογία και κείμενα Αρχαίας Γραμματείας.
Το πρώτο εργαστήρι θα έχουμε την τιμή και χαρά να πραγματοποιήσει η Ζωή Βαλάση την Κυριακή 5/2/2012 στον πολύχωρο του Ε.Μ.Θ. στις 10:30 π.μ.
Ακολουθώντας μια δομή στη σειρά αφήγησης η παρέα του παραμυθιού ξεκινάει από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τέλη Μαΐου 2 φορές το μήνα ημέρα Κυριακή στις 10:30 π.μ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2551036663, info@emthrace.org
Κόστος συμμετοχής € 3.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μετά το εργαστήρι ανάγνωσης και ώρα 12:00 στον πολυχώρο του Μουσείου μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χιλής θα συμμετέχουν σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζωής Βαλάση γύρω από την μυθολογία, βασισμένο στο βιβλίο της “Μυθολογία” από τις εκδόσεις “Το Άδυτον”.
Η Ζωή Βαλάση από το 1976, γράφει βιβλία για παιδιά, παραμύθια, μικρές ιστορίες και έργα για θέατρο και κουκλοθέατρο καθώς και έργα για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Για τους μεγάλους γράφει σπάνια και κυρίως βιβλία που τους βοηθάνε να καταλάβουν τον κόσμο των παιδιών. Είναι επίσης κριτικός. Από το 1975 ως το 1987 είχε τακτική στήλη κριτικής σε καθημερινή εφημερίδα γράφοντας συγχρόνως άρθρα για την παιδική λογοτεχνία σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά ή μιλώντας για το παιδικό βιβλίο στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.
Αν και σπούδασε Νομικά κι ασχολήθηκε λίγο με τη δικηγορία, έγινε διδάκτωρ της Φιλολογίας και διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το μάθημα «Λογοτεχνία και Βιβλία για Παιδιά”.Είναι παντρεμένη με τον Διονύση Βαλάση και έχουν τρία παιδιά.