Σχετικά με τις αποφάσεις περί λειτουργίας ή όχι των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μουζάς έκανε
την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την τελευταία εβδομάδα, λόγω των καιρικών συνθηκών, πήραμε την απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή 27/1, την Πέμπτη 2/2 και την Παρασκευή 3/2/2012. Την Τρίτη 31/1 και την Τετάρτη 1/2/2012, όλα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Οι αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, ελήφθησαν μετά από συζήτηση και αλληλοενημέρωση του Δημάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, με Διευθυντές  σχολείων, τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, την Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Έβρου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς και εκπροσώπους γονέων.

Καμία απόφασή μας δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και υπό συνθήκες πανικού. Αντιθέτως, κάθε απόφαση που αφορά τη λειτουργία των σχολείων, την εκπαίδευση και την ασφάλεια των μαθητών, λαμβάνεται με σύνεση και νηφαλιότητα.

Οποιαδήποτε προσωπική αντιπάθεια, αδικαιολόγητη εμπάθεια και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, δε λαμβάνεται υπόψη κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Οι έχοντες τέτοια διάθεση και κίνητρα, μπορούν να βρουν άλλο πεδίο δράσης για να εκτονωθούν. Όχι τα σχολεία, την εκπαίδευση και τους μαθητές».