Οι επαφές με τη βουλγαρική πλευρά για κοινή αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων των διασυνοριακών ποταμών Έβρου και Άρδα, καθώς και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν δρομολογηθεί, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Οικονομίδης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης Αρης Γιαννακίδης, η αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονομίδης, «υπάρχει πρόθεση συνεργασίας από την πλευρά της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης προσπάθειας για την οριστική, κατά το δυνατόν, αντιμετώπιση των πλημμυρών», ενώ γνωστοποίησε πως στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη συνάντηση της Κοινής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.

Παράλληλα ενημέρωσε πως προχωρεί άμεσα το έργο της «αποκατάστασης των ρηγμάτων στο περιφερειακό ανάχωμα Μονολίμνης», με προϋπολογισμό 1,575 εκατ. ευρώ, τα αντιπλημμυρικά έργα σε Πόρο-Πέπλο και Μελισσοκομείο Φερών, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, καθώς και οι «εργασίες προστασίας του δυτικού μεσοβάθρου της γέφυρας Πετάλου-Πέπλου», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

zougla.gr