Ο υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας Βασίλης Δημητριάδης, απαντά στις ερωτήσεις του thraki  Νεα.

Μιλάει για την παραίτησή του από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, τους στόχους του, τη μετανάστευση των νέων και καταθέτει τις προτάσεις του.

 

Πριν λίγους μήνες ήσασταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Ορεστιάδας και Περιφέρειας. Όμως παραιτηθήκατε. Τι σας οδήγησε στην παραίτηση;

Ο τρόπος λειτουργίας της ένωσης κατά την γνώμη μου δεν ήταν αυτός που περίμενα και οραματίστηκα για να μπορέσω με τις ιδέες μου και τα οράματα μου να βοηθήσω τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μου και της ευρύτερης περιοχής . Η παραίτηση μου ήταν η μόνη λύση πιστεύω για να μην πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές με κίνδυνο την περιφρόνηση του σωματείου από τους επιχειρηματίες  αλλά και την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Δ/Σ μέχρι το τέλος του 2011 .

Τώρα γιατί επιστρέφετε;

Είναι ο αντίθετος  λόγος για τον οποίο και παραιτήθηκα. Γιατί πιστεύω στην δύναμη που είχε η Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Ορεστιάδας και Περιφέρειας με τα χιλιάδες μέλη , γιατί πρέπει λόγω  της ιδιομορφίας του νομού να έχει τον ρόλο ενός μικρού (επιμελητηρίου) γιατί η στρατηγική θέση της πόλης (οπού σήμερα φαντάζει ως τρόπος εξορίας) είναι μεγάλης σημασίας έχοντας δύο γειτονικές χώρες που μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε αντί να είμαστε έρμαια τους , προβάλλοντας όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν τα προϊόντα των επιχειρήσεων της περιοχής. Παράλληλα , ο έφορος κάμπος μας με 400.000 αρδευόμενες πλούσιες παραγωγικά εκτάσεις σε συνδυασμό με την μικρή χιλιομετρική απόσταση προς μεγάλα καταναλωτικά κέντρα της Ευρώπης της Ρωσία γιατί όχι και προς τις μουσουλμανικές χώρες μας δίνετε η ευκαιρία να γίνουμε ο μπαχτσές τους παράγοντας κάθε είδους λαχανικών προμηθεύοντας τις παραπάνω χώρες που ανέφερα.

Επειδή πιστεύω  ότι μπορώ να έχω λόγω και τρόπο σε όσα προανέφερα ξαναζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου επιχειρηματιών .


Ποιο είναι το όνειρό σας, οι στόχοι σας για την Ένωση Επαγγελματιών;

Θέλω μία Ένωση Επαγγελματιών κυριολεκτικά Ένωση ,όπως λειτουργούσε κάποτε σαν επιμελητήριο .. Θα πρέπει  τα Νέα μέλη του Δ/Σ να είναι ενωμένα , να αφήνουν στο πεζοδρόμιο τα προσωπικά τους προβλήματα και τις όποιες αντιπάθειες έχουν προς οποιονδήποτε  και μαζί ως σύνολο  να εκμεταλλευτούμε ο ένας τον άλλον και όλο το ανθρώπινο νέο επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει η Ένωση να γίνει ο κινητήριος μοχλός παρασέρνοντας τους επιχειρηματίες της πόλης στην ανάπτυξη και όχι στο κλείσιμο και αφανισμό των ιστορικών μπορώ να πω επιχειρήσεων μας. Δυνατή ένωση – αναπτυγμένες επιχειρήσεις .

 

Μπορεί η Ένωση να εκμεταλλευτεί προγράμματα προς όφελος των επαγγελματιών και ποια είναι αυτά;

 Ο ρόλος της ένωσης είναι και η μετάδοση οποιανδήποτε πληροφορίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης . Η Ένωση κατά καιρούς υλοποιεί προγράμματα όπως διάφορα εκπαίδευσης και εκμάθησης διαφόρων γλωσσών ή χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών , μάρκετινγκ και άλλα , των επιχειρηματιών ή των υπαλλήλων τους .  Όπως επίσης το ίντερεκ μεταξύ της ένωσης επαγγελματιών και αντίστοιχες ενώσεις  στην Βουλγαρία .

 

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε κόσμο να εγκαταλείπει τον Έβρο για να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό.  Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό το φαινόμενο;

Με λυπεί το γεγονός αυτό και εμένα και όλους μας που μένουμε στην πόλη βλέποντας νέα παιδιά , νέους επιχειρηματίες να  φεύγουν για άλλες χώρες. Δυστυχώς είναι ένα νέο κύμα μετανάστευσης και θέλει να δούμε πως μπορούμε να το ελαττώσουμε . Ίσως η στροφή προς την καλλιέργεια της γης και η εκμετάλλευση άλλων αγορών είναι μία λύση που πρέπει να την δούμε σοβαρά . Η Ένωση είχε και έχει την δύναμη με προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα της περιοχής μας  για την αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων της περιοχ

ής με την προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και την κυκλοφορία παραγόμενου χρήματος και όχι δανεικού Τραπεζικού χρήματος . Χρειάζεται άμεσα να αναλάβουμε  την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μίας μελέτης της περιοχής βασισμένη στην ανάπτυξη στο παρελθόν των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών της περιοχής σε συνδυασμό με το σήμερα, την ανάδειξη των φυσικών πόρων της περιοχής και πως αυτά μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε σωστά προς όφελος μας, τις τεράστιες εκτάσεις με τα καθαρά και άφθονα νερά για την παραγωγή καθαρών προϊόντων , την δημιουργία ενός τουριστικού πλάνου και σε συνδυασμό με άλλες περιοχές  , ώστε  με τα αποτελέσματα της μελέτης να χαραχθεί ένας νέος επιχειρηματικός χάρτης για το που πρέπει να στραφούμε  αναπτυξιακά ώστε η περιοχή να έχει μέλλον για τους νέους μας σταματώντας την φυγή τους από εδώ.