«Το 2012 εύχομαι να είναι καλύτερο για όλους τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με αγάπη, χαμόγελο, αισιοδοξία, με χαρά, με θετικά συναισθήματα. Μακάρι τη νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε, να βρει ο καθένας από μας τη δύναμη να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του, για την οικογένειά του, για τον τόπο μας. Ευχή, θα έλεγα και ελπίδα, επιτακτική και επίκαιρη στη σημερινή εποχή, να το κτίσουμε και να το ζήσουμε αυτό το καλύτερο. Αυτό εισπράξαμε σήμερα σε αυτόν εδώ τον χώρο, με την παρουσία όλων των αρχόντων και των αρχών, που λέει και ο Σεβασμιότατος, με τις ευχές του Σεβασμιότατου, με τη θετική εικόνα όλων των ανθρώπων που βρέθηκαν εδώ, στηρίζοντας τον τόπο μας, κόβοντας τρεις παραδοσιακές πίτες, οι οποίες είχαν μέσα «τα σημάδια», ό,τι δηλαδή χρειάζεται σήμερα ο άνθρωπος, ο τόπος μας, για να είναι καλύτερα, να είναι καλύτερη η σοδειά του, να είναι καλύτερα τα ζωντανά του. Στηριχτήκαμε στην παράδοσή μας. Το δώρο του τυχερού ήταν το καλάθι των προϊόντων του τόπου μας. Είναι μια κίνηση συμβολική. Χρόνια Πολλά, ευχές πολλές σε όλους.»

Αυτά είπε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη κατά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που έγινε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο γραφείο της, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου και δέχθηκε τις ευχές για το νέο χρόνο από τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ενώ το τυχερό φλουρί έτυχε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού κ. Βασίλης Τερζούδης.

Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, διευθυντές υπηρεσιών κ.α.