Το τεχνικό πρόγραμμα  και ο προϋπολογισμός για το 2012 παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Αυτή τη φορά μερίδα συμβούλων της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό,  «άνευ οράματος» και  «επανάληψη των περσινών έργων και στόχων».

 

Τεχνικό πρόγραμμα με προυπολογισμό 182.866.602 €

Το νέο έτος Αλεξανδρούπολη στην θα συνεχιστούν έργα και μελέτες που αφορούν στην ανακατασκευή του παλιού νοσοκομείου, στο κλειστό κολυμβητήριο, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στις Φέρες, αντιστοιχούν πιστώσεις ύψους 23.702.533 ευρώ, με συνεχιζόμενα και νέα έργα. Μεταξύ των νέων έργων είναι η κατασκευή περιφερειακού ιατρείου και η κατασκευή δημοτικού σφαγείου (2.000.000 με αυτοχρηματοδότηση). Να σημειωθεί ότι το αίτημα για λειτουργία σφαγείων στην περιοχή είναι καθολικό, καθώς στον Έβρο λειτουργεί μόνο ένα σφαγείο στην Ορεστιάδα.

Στη δημοτική κοινότητα Τραϊανούπολης, τα έργα και  οι παρεμβάσεις υπολογίζονται σε 27.529.

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο προϋπολογισμός για το 2012 παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο δημοτικό συμβούλιο, δίχως όμως να λάβουν την ανάλογη υποστήριξη που είχαν λάβει την προηγούμενη φορά, από μερίδα της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά, τόσο το τεχνικό πρόγραμμα, όσο και ο προϋπολογισμός, χαρακτηρίσθηκαν ως «άνευ οράματος» και ως «επανάληψη των περσινών έργων και στόχων».

 

Το τεχνικό πρόγραμμα

 

Ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος του καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2012, ανέρχεται σε 182.866.602 ευρώ. Από αυτά, συνεχιζόμενα έργα από προηγούμενα έτη προϋπολογίζονται σε 5.916.180 ευρώ, ενώ οι συνεχιζόμενες μελέτες σε 1.555.473 ευρώ. Χαρακτηριστικά, τα έργα που προκρίνονται είναι: η ανακατασκευή του παλιού νοσοκομείου στην Ηροδότου, το κλειστό κολυμβητήριο, το Β’ ΚΑΠΗ, η αποκατάσταση του Καπνομάγαζου κτλ. Υπάρχουν και μία σειρά άλλων έργων που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε κατασκευή παιδότοπων και πάρκων (με το οικοπάρκο Αλτιναλμάζη – πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα να περνά σε άλλο ένα τεχνικό πρόγραμμα με το ποσό των2,5 εκ.ευρώ). Στα νέα έργα, προϋπολογισμού 48.467.420 ευρώ, τα οποία στην πλειοψηφία τους υπολογίζεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, είναι η κατασκευή γυμνασίου και λυκείου στο ΚΕΓΕ, 13ου δημοτικού, νηπιαγωγείου, η αναβάθμιση και επέκταση του δημοτικού ωδείου κλπ.

Στη δημοτική κοινότητα Φερών, αντιστοιχούν πιστώσεις ύψους 23.702.533 ευρώ, με συνεχιζόμενα και νέα έργα. Μεταξύ των νέων έργων είναι η κατασκευή περιφερειακού ιατρείου, αλλά και η κατασκευή δημοτικού σφαγείου (2.000.000 με αυτοχρηματοδότηση).

Στη δημοτική κοινότητα Τραϊανούπολης, προϋπολογίζονται έργα και παρεμβάσεις 27.529.303 ευρώ.

Το τεχνικό πρόγραμμα υπερψήφισε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης, ο οποίος τόνισε ότι έργα που είχε προτείνει συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό.

 

 

 

‘Όσο για τον προϋπολογισμό του δήμου για το  2012 έχει ύψος 68.585.798 €. Αξίζει πάντως  να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Κατσαντούρας ανέφερε ότι το πραγματικό ύψος του προϋπολογισμού είναι περίπου 61 εκ. €.