Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας, αναφέρει η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας.

Η ΕΕΚΕ τονίζει:
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

Ακόμα κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/