– Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 ώρα 19.30΄ η Τοπική Διοίκηση (Τ.Δ.) Ορεστιάδας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο ΒΙΕΝΝΗ, την καθιερωμένη από το 1994, εκδήλωση  βράβευσης, 6 παιδιών Αστυνομικών, (μελών της Ι.Ρ.Α.), τα οποία εισήχθησαν το 2010 σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. και 10 αριστούχων μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2010 – 2011.

– Ο Πρόεδρος της Τ.Δ., Υποστράτηγος ε.α. κ. ΛΥΤΡΑΣ Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στην εκδήλωση, καθώς και στους σκοπούς της.

– Ακολούθησε από τους επισήμους, απονομή τιμητικών διπλωμάτων – βραβείων, χρηματι-κών επάθλων και δώρων.

– Επίσης βραβεύτηκαν οι ιδιώτες ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Κων/νος και Μαργαρίτης (βιβλιο-πωλείο), για την βοήθειά τους στην Τ.Δ. Ορεστιάδας.

 

– Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. ΔΑΜΑΣΚΗ-ΝΟΥ, ο βουλευτής Έβρου κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής Α.Δ. Ορεστιάδας Ταξίαρχος κ. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ, ο Διοικητής Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, ο Διοικητής Τ.Τ. κ. ΠΑΠΟΥΤΣΟΥΔΗΣ, τα μέλη του Δ.Σ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΒΑΜΒΑΚΑΣ, ΖΑΒΡΑΚΗΣ, ΜΑΚΟΥΛΗ.

 

Επιτυχόντες σε ΑΕΙ: ΑΚΡΑΝΑΣ Βασίλειος, ΔΗΜΟΣ Κωνσταντίνος, ΔΗΜΟΥΔΗ  Ειρήνη, ΚΟΥΤΡΑ Μαρίνα, ΠΑΡΘΕΝΟΥ Σταυρούλα, ΧΑΡΙΣΗ  Έμιλυ.

 

Αριστεύσαντες στα ΛΥΚΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Χριστιάνα, ΓΚΙΡΤΖΙΜΑΝΑΚΗ Κωνσταντίνα, ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ  Ελένη.

 

Αριστεύσαντες στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ: ΓΚΟΥΖΟΥΜΑΣ Ιωάννης, ΚΟΥΡΔΑΚΗΣ Δημή-τριος, ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ  Ζηνοβία, ΛΑΥΚΙΔΟΥ Ειρήνη, ΠΑΣΧΟΣ  Νεκτάριος – Πασχά-λης, ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ Γεώργιος, ΧΑΡΙΣΗ Χριστίνα.

 

– Η Τ.Δ. Ορεστιάδας, συμπλήρωσε είκοσι ένα (21) χρόνια από την ίδρυσή της.

 

 

ΟΜΙΛΙΑ  –  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ  –  ΛΥΤΡΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ( Υποστρατήγου  ΕΛ.ΑΣ. – ε.α. )

 

– Από το 1994, συμμετέχουμε στη μικρή αλλά συμβολική αυτή εκδήλωση, για να επι-βραβεύσουμε τη νεολαία και να εκφράσουμε τη χαρά μας.

Αγαπητά μου παιδιά,

– Για τους μαθητές εργασία είναι το διάβασμα.

– Το σχολείο, εκτός από την εκπαιδευτική του ιδιότητα, αποτελεί μετά την οικογένεια, το δεύτερο στάδιο κοινωνικοποίησης του ανθρώπου.

– Είναι γεγονός ότι το καταναλωτικό σχολείο αργοπεθαίνει, παρασύροντας μαζί του τις αντιλήψεις για μια θεσούλα, ένα «χαρτί», ένα έπαινο. Και μετά;

– Ζωντανό μπορεί να είναι μόνο το δημιουργικό σχολείο. Το μέλλον ανήκει σ΄ αυτούς που μαθαίνουν πώς να κατακτούν τη γνώση, πώς να δημιουργούν το δικό τους αύριο χωρίς ψευ-δαισθήσεις και πλαστά οράματα με μηδενικό αντίκρισμα.

– Η ενεργοποίηση των μορφωτικών αξιών, η φυσική μάθηση και μύηση οδηγεί στην εσω-τερική ελευθερία. Και ο πραγματικά ελεύθερος νέος, δε φοβάται τίποτα.

– Στο σχολείο θα διαμορφώσετε ένα σωστό και δυνατό χαρακτήρα.

 

– Οι προκλήσεις είναι πολλές και ο ανταγωνισμός στη σύγχρονη κοινωνία είναι μεγάλος. Σήμερα, η κοινωνία μας απαιτεί ανθρώπους με ήθος, αξίες , κριτική σκέψη και ιδανικά και σ’ αυτό το ταξίδι της γνώσης, θα αποκτήσετε πολύτιμα εφόδια για την μετέπειτα ζωή σας. Οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε τη δική μας προσπάθεια για την επιτυχία αυτού του στόχου και κυρίως οι γονείς, στους οποίους εύχομαι να έχουν δύναμη και υπομονή για να συντροφεύουν τα παιδιά στη μελέτη τους και να στέκονται πάντα με αγάπη δίπλα τους, αρωγοί και συμπαραστάτες, στην προσπάθειά τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

– Οι εκπαιδευτικοί σας πρέπει να συνδυάζουν την μετάδοση γνώσεων, με την πνευματική σας καλλιέργεια, με τα ιδανικά της μακραίωνης παράδοσής μας στις θρησκευτικές και πανανθρώπινες αξίες.

– Ας θυμηθούμε το παλιό σύνθημα πού είχαν τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους: «…να πηγαί-νω στο Σχολειό για να μάθω γράμματα, γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα».

– Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους σας συμπαραστάθηκαν και σας βοήθησαν για να φθά-σετε στη χαρά αυτής της στιγμής, κυρίως στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς σας.

Θερμά συγχαρητήρια.

– Εύχομαι ο γεννηθείς Κύριός μας, να σας ευλογεί, να σας προστατεύει, να σας φωτίζει και να σας χαρίζει κάθε επιτυχία στους ευγενείς αγώνες σας.

– Εύχομαι δημιουργική, ελπιδοφόρα, ευλογημένη χρονιά.

Με όλη μου την αγάπη    –    Σας ευχαριστώ.

Ορεστιάδα 28 Δεκεμβρίου 2011