Τρεις μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι οι υποψηφιότητες για το επιμελητήριο Έβρου. Ο νυν πρόεδρος του επιμελητηρίου και περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης έχει ανακοινώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Κυριάκος Αετόπουλος, ο οποίος μάλιστα λόγω της υποψηφιότητάς του παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε και η επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ορεστιάδα Ελένη Ναλμπάντη.
Η κα. Ναλμπάντη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Επιμελητηρίου Έβρου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Έβρος μπορούμε, εδώ επιχειρούμε», ενός ανεξάρτητου συνδυασμού δημιουργικών Εβριτισσών και Εβριτών. Η απόφαση αυτή πηγάζει από την επιθυμία μου να συμβάλλω ενεργά στην προώθηση και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης και καινοτόμου οικονομικής δραστηριότητας στον Έβρο. Άλλωστε, ζούμε, επιχειρούμε και δημιουργούμε εδώ και χρόνια στον Έβρο, τον τόπο μας.
Θα συνεργαστούμε και θα ακούσουμε κάθε επαγγελματία, σε κάθε γωνιά του νομού. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε με γνώμονα το κοινό καλό, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό και ευνοϊκό περιβάλλον για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις.
Καλώ όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Έβρου να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να φέρουμε μια νέα πνοή στο Επιμελητήριο και να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό μέλλον για όλους μας. Γιατί στον ΕΒΡΟ μπορούμε, εδώ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ.

Ποια είναι η Ελένη Δ. Ναλμπάντη


Γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα.
Σπούδασε Σχέδιο και Κατασκευή κοσμήματος στη Δημόσια Σχολή του Κράτους και στο South Eastern College. Από το 1995, επιχειρεί στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας στον Έβρο, με εξειδίκευση στην εκτίμηση και πιστοποίηση πολύτιμων λίθων.
Είναι επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πτυχίου Γεμολογίας από το Institut National de Gemmologie Parisien (FEEG).
Το 1995 ίδρυσε την επιχείρηση KazaNalba, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο καταξιωμένες στο χώρο του κοσμήματος. Διαθέτει δύο φυσικά καταστήματα στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη, ένα γεμολογικό εργαστήριο, ένα εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλων, ένα διαδικτυακό κατάστημα και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα εργαστήρια της χώρας για την κατασκευή των κοσμημάτων της.
Σε ηλικία 21 ετών κέρδισε το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό σχεδίου κοσμήματος.
Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και σεμινάρια σχεδίου και κατασκευής κοσμήματος.
Το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο European Women’s Program KIN Talking Caravan και έκτοτε έχει ενεργή δράση στα κοινά.
Διατελεί διακεκριμένο μέλος του ΣΕΓΕ, συμμετέχοντας εθελοντικά σε γυναικείες οργανώσεις, καθώς και σε συνέδρια επιχειρηματικότητας.
Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΔΕΠΙΣ, ενώ το 2022 διορίστηκε συντονίστρια της Women Act στην Ορεστιάδα.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Καζάκο, Γεωπόνο MSc, PhD, συνεργάτη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχουν μία κόρη 13 ετών.