Τον δήμο Ορεστιάδας εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Αδαμάντιος Παπαδόπουλος και την αντιδήμαρχος Χριστίνα Γκιλιλούδη, στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου, από τον αδελφοποιημένο δήμο Μόρφου της Κύπρου, με το σύνθημα «50 Χρόνια Φτάνει Πια».
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην κατεχόμενη Μόρφου και στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λευκωσίας, ενώ το βράδυ, ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Ορεστιάδας παρευρέθηκαν σε αντικατοχική πολιτιστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οι εκπρόσωποι του δήμου Ορεστιάδας παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο των πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, όπου πραγματοποιήθηκε και δέηση για τους αγνοούμενους και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε εκδήλωση, την οποία χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Γεωργαντάς και ο δήμαρχος Μόρφου,Βίκτωρ Χατζηαβραάμ.

Με βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία προς το Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου, στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη, ακολούθησε το προσκλητήριο των πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα προς τα Ηνωμένα Έθνη.
Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Αδαμάντιος Παπαδόπουλος και η αντιδήμαρχος Χριστίνα Γκιλιλούδη συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου. Αμέσως μετά, είχαν συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου εξωτερικών, πρέσβη Ανδρέα Κακουρή, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό ζήτημα.
Ο δήμος Ορεστιάδας θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για δικαιοσύνη και επανένωση της Κύπρου, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των Κυπρίων για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος. .