Με τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό επείγοντα και σοβαρά προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν στον Έβρο.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων ο βουλευτής Έβρου έθεσε στον υπουργό:
Α) την εκκρεμότητα που υπάρχει και θα αντιμετωπιστεί με τις νέες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την τροποποίηση των όρων οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης εντός της περιοχής NATURA του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς στο δήμο Σουφλίου, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και των νέων επενδύσεων στην περιοχή.
Β) την υποβολή και ψήφιση τροπολογίας σχετικά με την αδειοδότηση λειτουργίας της ήδη υφιστάμενης Μονάδας Τηλεθέρμανσης στην Δαδιά.
Γ) το πρόβλημα με τις αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες κατοίκων του δήμου Σαμοθράκης και γενικότερα των δασικών εκτάσεων στο νησί, όπου ζήτησε νομοθετική ρύθμιση με βάση τις προτάσεις των εμπλεκομένων φορέων ώστε να λήξει οριστικά η αμφισβήτηση και η εξαιτίας της ταλαιπωρία των κατοίκων.
Δ) Τα ανταποδοτικά και αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να δοθούν στους αλιείς και τις τοπικές κοινωνίες της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης λόγω της ίδρυσης και λειτουργίας των Θαλασσίων Αιολικών Πάρκων.
Ε) Την παράταση με τροπολογία της ευνοϊκής ρύθμισης για έκπτωση ποσοστού 20% επί της εφ’ άπαξ εισφοράς σε χρήμα για τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης που οι ιδιοκτησίες τους περιλαμβάνονται στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης «Ν. Χιλής»
ΣΤ) την πορεία των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων αποκατάστασης μετά την μεγάλη πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, υπάρχει διαβεβαίωση του υπουργού ότι θα μεριμνήσει ώστε όλα τα ανωτέρω θέματα να προχωρήσουν άμεσα, σύντομα δε θα συγκαλέσει συσκέψεις με συμμετοχή και των φορέων τόσο για το θέμα των ιδιοκτησιών της Σαμοθράκης όσο και των αντισταθμιστικών για τα θαλάσσια Αιολικά Πάρκα.