Άρθρο του πρώην γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αρχοντάκη

Την προηγούμενη Κυριακή όλοι οι δημοκράτες πολίτες κλήθηκαν στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Να στηρίξουν το πρόσωπο εκείνο που κατά τη γνώμη τους θα οδηγήσει τη Δημοκρατική παράταξη ξανά στην κυβέρνηση. Παρά τα όσα ειπώθηκαν, κυρίαρχος νικητής της 1ης Κυριακής είναι αδιαμφισβήτητα ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Αν τελικά αναλογιστούμε τι κόμμα παρέλαβε ο Νίκος Ανδρουλακης και σε τη φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή, θα διαπιστώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει άλματα. Το ‘21 μετά την τραγική απώλεια της αείμνηστης Φωφης Γεννηματά, η Δημοκρατική παράταξη βρισκόταν σε στασιμότητα. Αδρανοποιημένες οργανώσεις, γηρασμένο πολιτικό προσωπικό και ποσοστά κάτω του 8%. Η Νίκος Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι όλα αυτά θα τα αλλάξει και το κατάφερε.
Σε μόλις 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ απέκτησε νομαρχιακές και τοπικές σχεδόν σε όλη την επικράτεια, νέα στελέχη βγήκαν μπροστά σε συνεργασία πάντα τους εμπειρότερους. Στελέχη μια διαφορετικές απόψεις που διαμορφώνουν το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Μετά από πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις βγήκαμε νικητές. Είδαμε Δήμους και περιφέρειες να κερδίζονται από στελέχη του χώρου, είδαμε τα ποσοστά μας να αγγίζουν αύξηση σχεδόν του 50% πράγμα που κανένα άλλο κόμμα δεν έχεις καταφέρει, ακόμη είδαμε ξανά το πράσινο χρωμα στον χάρτη μετά από πολλά χρόνια.
Το πιο σοβαρό όλων αυτών όμως είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλακης δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ. Μακρυά από συγκολλήσει κορυφής και κυβερνητικές καρέκλες, με γνώμονα το καλό της παράταξης και της πατρίδας. Όλα αυτά δεν έγιναν μόνα τους, υπήρχε σχέδιο και όραμα για την Δημοκρατική παράταξη της επόμενης μέρας.
Βρισκόμαστε όμως στο σήμερα και την τελική ανάδειξη αρχηγού για το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Νίκος Ανδρουλακης είναι ο καταλληλότερος, αυτή τη στιγμή, για να ηγηθεί ξανά της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ενώσει όλες τις γενιές, να συνθέσει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις σε μια πολιτική βάση, να αρθρώσει ποιοτικό προοδευτικό λόγο απέναντι στη δεξιά. Με το βλέμμα πάντα στη Ευρώπη, υπερασπίζοντας τα εθνικές μας συμφέροντα. Για ένα κοινωνικό και δίκαιο κράτος χωρίς διαπλοκή και ολιγαρχίες.
Με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ ξανά, βάζουμε πλώρη για τη νέα προοδευτική κυβέρνηση, βάζουμε πλώρη για ένα ισχυρό κράτος προς όφελος όλων των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι η πολίτες θα πράξουν το σωστό και θα δώσουν στον Νίκο Ανδρουλακη τη δύναμη να καταφέρει ακόμη περισσότερα.