Η Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας προέβη στην υπογραφή σύμβασης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού συλλεκτήρα ακαθάρτων από Κωνσταντινουπόλεως (ύψος Ευαγγελιστρίας) έως το φρεάτιο διάθεσης ανατολικά του Πολιτιστικού Πολύκεντρου Ορεστιάδας» με ανάδοχο τον ΣΙΔΕΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟ ΕΔΕ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση τμήματος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, μεγάλης παλαιότητας (άνω της 40ετίας), με σοβαρά προβλήματα διάβρωσης τωνυφιστάμενων αγωγών και συχνών καθιζήσεων του υπερκείμενου εδάφους. Στην παρούσα μελέτη δόθηκε έμφαση ώστε να κατασκευαστεί στον τομέα ενδιαφέροντος ένα νέο δίκτυο ανθεκτικό για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.
Η σκοπιμότητα της πράξης είναι η προστασία των αποχετευτικών δικτύων και η εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της περιοχής του Δήμου Ορεστιάδας.
Το έργο θα υλοποιηθεί επί της Κωνσταντινουπόλεως, από το ύψος Ευαγγελιστρίας έως το ύψος της Βίτσι (Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας) και συνεχίζει ανατολικά επί της Βίτσι έως το υφιστάμενο φρεάτιο διάθεσης.

Προϋπολογισμός μελέτης: 644.800,00 (με ΦΠΑ)
Προϋπολογισμός σύμβασης: 494.080,73 Ευρώ (μεΦ.Π.Α.)
Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».