Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πεζοπορία «υγείας και ευεξίας 2024″ στην οποία συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των γυμνασίων Ριζίων και Δικαίων, καθώς και του Γενικού Λυκείου Δικαίων. Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε στο παραποτάμιο δρόμο μεταξύ Ριζίων και Καστανεών.
Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024.
Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura 2000 και ανήκει στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών με το όνομα «Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000». Η «πράσινη» αθλητική δραστηριότητα έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και ομαδικότητας.

Η πεζοπορία συνέβαλε στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, ενισχύοντας την αγάπη τους για την άσκηση και το περιβάλλον.
Οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες που προάγουν τη δια βίου άσκηση και την ευεξία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εξερεύνηση του πανέμορφου μονοπατιού και η αξιοποίησή του για σωματική άσκηση ενδείκνυται για την τουριστική προβολή της περιοχής.