Στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων επέστρεψε ο πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης. Ο κ. Κελέτσης, συναντήθηκε με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα και τον αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας υφυπουργό Χρήστο Κέλλα.

 

Ο βουλευτής έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο του Έβρου. Ειδικότερα:
• Την εκκρεμότητα καταβολής αποζημίωσης από την Κρατική Αρωγή των δενδρωδών καλλιεργειών που κάηκαν (ελιές, καρυδιές κα) αγροτεμαχίων που δεν είχαν αρχικά ταυτοποιηθεί με αποτέλεσμα οι πληγέντες να μην λάβουν την προκαταβολή αποζημίωσης που δικαιούνται καθώς και την εκκαθάριση των αποζημιώσεων των υπολοίπων αποζημιωθέντων. Το συνολικό ποσό αποζημίωσης της πρώτης κατηγορίας υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ
• Της πληρωμής των ιδιοκτητών καμένων ακακιών που δεν αποζημιώθηκαν γιατί δεν προέβησαν σε σχετική δήλωση (χωρίς δική τους υπαιτιότητα) ύψους συνολικά 1,4 εκ ευρώ περίπου.
• Της τιμής μονάδας των ζώων που θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς το οποίο με βάση τα ισχύοντα είναι πολύ χαμηλή και θα πρέπει να αναθεωρηθεί στο ύψος της τιμής της αγοράς. Της καταβολής αποζημίωσης για απώλεια εισοδήματος των πληγέντων κτηνοτρόφων, καθώς και την αποκατάσταση του ζωικού τους κεφαλαίου.
• Την υλοποίηση του έργου της ανασύστασης του Μελισσοκομικού Πάρκου της Δαδιάς και της δημιουργίας και νέων παρόμοιων Πάρκων στον Έβρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι σχετικές Αποφάσεις είχαν εκδοθεί από τον κ. Κελέτση κατά τη θητεία του ως υφυπουργού στο ΥΠΑΑΤ καθώς έχουν εξασφαλιστεί και οι πόροι από τα δύο Τομεακά Προγράμματα της Μελισσοκομίας.Στο τέλος της συνάντησης ο βουλευτής Έβρου δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την σημερινή συνάντησή μου με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για τα θέματα που τους έθεσα και απασχολούν τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους του Έβρου. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά νέα για όλα τα προβλήματα που συζητήσαμε και οι αγρότες του Έβρου θα ικανοποιηθούν από τις λύσεις που θα δοθούν. Ευχαριστώ πολύ τόσο τον κ. Τσιάρα όσο και τον κ. Κέλλα για τη συνεργασία»