Περισσότεροι από 500 μαθητές και φοιτητές επισκέφθηκαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της Sunlight το 2024

 

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, ανοίγει τις πόρτες της σε μαθητές και φοιτητές στη Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ώστε να γνωρίσουν από κοντά τη βιομηχανική καινοτομία και την τεχνολογία ανακύκλωσης. Η δράση αυτή, που υλοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Sunlight Academy, ενός σημαντικού εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού προγράμματος, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Sunlight στην προώθηση της εκπαίδευσης και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Μέσω αυτής της προσπάθειας, η Sunlight επιδιώκει να εμπνεύσει την επόμενη γενιά, παρέχοντας πολύτιμη εμπειρία σε προηγμένες βιομηχανικές διαδικασίες και τη βιώσιμη βιομηχανία.

Το 2024, περισσότεροι από 500 μαθητές και φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Ροδόπη φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Sunlight, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με το 2023. Μαθητές από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων επισκέφθηκαν το Βιομηχανικό Συγκρότημα στην Ξάνθη και τη Μονάδα Ανακύκλωσης της Sunlight στην Κομοτηνή, όπου παρακολούθησαν τη μετατροπή των πρώτων υλών σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και ενημερώθηκαν για τον κρίσιμο ρόλο της ανακύκλωσης στη βιώσιμη βιομηχανία. Οι επισκέψεις αυτές προσφέρουν ανεκτίμητες πρακτικές εμπειρίες, επιτρέποντας στους νεαρούς συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου και να γνωρίσουν τις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Sunlight.

Ο Άγις Λυμπεράκης, Global Manufacturing Executive Director της Sunlight Group, τόνισε σχετικά ότι: «H Sunlight Group, με δέσμευση απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, υποστηρίζει ενεργά εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και συμβάλλει στην ανάπτυξη των μελλοντικών επαγγελματιών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας. Με χαρά υποδεχθήκαμε τους νέους ανθρώπους στις εγκαταστάσεις μας, δίνοντας την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές μας και τις καινοτόμες διεργασίες που μας κρατούν στην αιχμή της πρωτοπορίας. Ελπίζουμε ότι αυτές οι εμπειρίες θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αποτελέσουν έμπνευση στη μελλοντική τους σταδιοδρομίας».

 

Η Sunlight Academy, το πρόγραμμα της εταιρείας για την προώθηση της δια βίου μάθησης, περιλαμβάνει ευρύ φάσμα εσωτερικών και εξωτερικών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Φιλοξενώντας μαθητές και φοιτητές στις εγκαταστάσεις της, η εταιρεία προσβλέπει στην ενδυνάμωση των σχέσεων με την τοπική κοινωνία και εμπνέει τους μελλοντικούς ηγέτες στον τομέα της παραγωγής και της βιώσιμης ενέργειας.

Εκτός από την εστίασή στην εκπαίδευση και στην δημιουργία αξίας για την τοπική κοινότητα, η Sunlight τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο EcoVadis, που την τοποθετεί στο 5% των κορυφαίων οργανισμών παγκοσμίως για τις εξαιρετικές της επιδόσεις σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, ενώ την προηγούμενη χρονιά διακρίθηκε με το Χάλκινο Βραβείο (35% των κορυφαίων επιχειρήσεων). Με τη φετινή της διάκριση η εταιρεία επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της σε βιώσιμες πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, καθώς και μέσω πρωτοβουλιών όπως η Sunlight Academy.

Λύκεια, ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης και πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Sunlight μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@sunlight.gr