Γυναίκες από 3 ηπείρους συναντιούνται στο Σουφλί για την ανάδειξη του γυναικείου αθλήματος, το Catchball
Αν ακόμα αναρωτιέστε τι είναι το Catchball, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αυτό το άθλημα.
Ομάδες από 3 ηπείρους με οικοδέσποινα της εκδήλωσης, την Ίριδα Σουφλίου, σας περιμένουν στο Σουφλί στις 27-29 Σεπτεμβρίου όπου διοργανώνεται το πρώτο L4M Catchball Cup, ένα διεθνές γεγονός αποκλειστικά για γυναίκες κάθε ηλικίας, σωματότυπου και κουλτούρας. Το τουρνουά διοργανώνεται από την Πυθία, νόμιμο εκπρόσωπο του αθλήματος στην Ελλάδα με την ευγενική υποστήριξη του δήμου Σουφλίου και εκτός από τον αγωνιστικό χαρακτήρα στοχεύει στην ενδυνάμωση, στη δημιουργία καινούριων γνωριμιών και στη διασκέδαση μεταξύ γυναικών από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί στις γυναίκες της περιοχής μας ένα άθλημα το οποίο για να ξεκινήσει κανείς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες ούτε εξαιρετική φυσική κατάσταση, γιατί αν μπορείς να πιάσεις την μπάλα, μπορείς να παίξεις Catchball.
«Με αυτό το τουρνουά θα μπορέσουμε να αναδείξουμε το άθλημα που στην Ελλάδα ξεκίνησε από εδώ, στο Σουφλί και το αγαπήσαμε τόσο που σε δυο χρόνια έχουν δημιουργηθεί και άλλες πέντε ομάδες και σύντομα έρχονται και οι επόμενες. Θα υποδεχτούμε παίκτριες από όλον τον κόσμο και παίζοντας μαζί, θα στείλουμε ένα μήνυμα για την αδελφότητα και τον σεβασμό της γυναικείας διαφορετικότητας. Την Παρασκευή στην έναρξη του τουρνουά, εμείς οι παίκτριες, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς μέσω του χορού και της διασκέδασης. Ελάτε να μας δείτε και να ανακαλύψετε τον φανταστικό κόσμο του Catchball» αναφέρει η Άννα Γκαϊδατζή, παίκτρια και πρόεδρος της ΙΡΙΔΑΣ Σουφλίου.