Με αφορμή τις αναφορές σε έργα και στη διεκδίκηση κτηνιατρικής σχολής, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της αγροτικής έκθεσης Φερών, κριτική ασκεί στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης η Αρχή. Η παράταξη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της 27ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών, απεδείχθη περίτρανα πως όταν ο κ. Ζαμπούκης υιοθετεί τις προτάσεις της παράταξης ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης – αντί να την… αντιπολιτεύεται – μπορούν να προκύψουν θετικά αποτελέσματα για την περιοχή.
Χαιρετίζουμε την υιοθέτηση της προγραμματικής μας πρότασης από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και την λειτουργία της στη Δημοτική Ενότητα Φερών, που δοκιμάζεται για πολλοστή φορά από το πρόβλημα των ζωονόσων, καθώς και της πρότασης μας για την αξιοποίηση των ανεμόμυλων της Μελίας.
Ωστόσο, αν και στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος δήλωσε πως η παρουσία του στις Φέρες έχει ταυτιστεί με απολογιστικά έργα και όχι με εξαγγελίες, παρέλειψε μεταξύ πολλών άλλων να αναφερθεί:
• Στην εγκατάλειψη ενός έργου τεράστιας τοπικής ωφέλειας όπως είναι αυτό της Τηλεθέρμανσης Φερών και όλων των οικισμών.
• Στην πολυετή καθυστέρηση της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Φερών.
• Στη μη δημιουργία κλειστής αγοράς για την στέγαση της Λαϊκής Αγοράς Φερών.
• Στη μη αξιοποίηση του φράγματος της Καβησού.
• Στην μη ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠ στην Κοινότητα Πέπλου.
• Στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών των Φερών με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας, στην οδοποιία, καθώς και την εγκατάλειψη των οικισμών.
Επειδή όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός, «κάλλιο αργά παρά ποτέ» ο κ. Ζαμπούκης και μετά από πέντε πλέον έτη δημαρχίας φέρεται να συμμερίζεται την άποψη μας για την τουριστική υπεραξία που μπορεί και δικαιούται να αποκτήσει ο πάλαι ποτέ ισχυρός Δήμος Φερών, δηλώνουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ειλικρινούς διάθεσης υποστήριξης των Φερών.
Αρκεί να μην μείνουμε σε φτωχά, αναχρονιστικά επικοινωνιακά παιχνίδια με σκοπό την παραπλάνηση μιας ήδη αδικημένης και εγκαταλειμμένης περιοχής.