Την ώρα που όλοι ή τουλάχιστον πολλοί κόπτονται για τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και του Έβρου, υπάρχουν θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί πριν δημιουργηθούν για να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και ειδικά οι οικογένειες οι οποίες αντιστέκονται και επιμένουν να παραμένουν στα σύνορα.
Γονείς οι οποίοι θα δουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους σε λίγες μέρες να περνούν την πόρτα του δημοτικού σχολείου, ζητούν τα παιδιά τους να ως πρωτάκια να μην έχουν την πρώτη τους επαφή με ένα τμήμα των 26 μαθητών, αλλά με μικρότερο αριθμό, ώστε αυτή η πρώτη επαφή με το σχολείο να είναι πιο βατή. Ο λόγος για γονείς παιδιών, τα οποία θα φοιτήσουν στο 3ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας. Οι γονείς ζητούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε δύο τμήματα για να έχουν καλύτερη υποστήριξη. Για το λόγο αυτό, απέστειλαν πέρα των άλλων και επιστολή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Έβρου.
Οι γονείς αναφέρονται σε ιδιαιτερότητες που θα υπάρχουν στο συγκεκριμένο τμήμα, και τονίζουν με νόημα, ότι το σχολείο, πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για να δημιουργηθεί και 2ο τμήμα στην Α τάξη, καθώς υπάρχει επαρκής αριθμός αιθουσών και εκπαιδευτικών.