Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πηγή το νέο βιβλίου του Μανώλη Συλλιγάρδου με τίτλο «Το Κτήνος».

Από το οπισθόφυλλο
Βρισκόμαστε στο Βατικανό και η εκλογή του καρδινάλιου Λεονάρντο ως Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναπτερώνει τις ελπίδες των πιστών της Αγίας Έδρας για την κάθαρσή της από τους επίορκους καρδινάλιους. Ο καρδινάλιος Τζιοβάνι, ένας νέος και γοητευτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, αναλαμβάνει αυτοβούλως να επιφέρει την κάθαρση δολοφονώντας, μέσα από την κάλυψη που του προσφέρει η επισκοπική του ενδυμασία, αυτούς που ταλανίζουν την Αγία Έδρα. Και ο ίδιος μπλεγμένος στην αμαρτία, ζητά να εξιλεωθεί μέσα από τις απεχθείς δολοφονίες που με μαεστρία διαπράττει, χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Η διπλή του προσωπικότητα και τα βασανισμένα παιδικά του χρόνια, που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του, του προκαλούν αβάσταχτες ενοχές, χωρίς να μπορεί να απαλλαγεί από αυτές. Η γνωριμία του με την Ντιάνα, μια εκπαιδεύτρια αλόγων, φαίνεται να καταλαγιάζει τις συνεχείς αντιφάσεις του χαρακτήρα του, που καθοδηγούν τις πράξεις του και τον φέρνουν συχνά σε αδιέξοδο, και ταυτόχρονα να δίνουν ένα τέλος στον αμφίφυλο ερωτισμό του. Ο έρωτάς τους θα καταφέρει να τον απομακρύνει από την παιδεραστία, την παιδοφιλία και τον βάναυσο εαυτό του ή θα γράψει άλλη μια τραγωδία στην πολυτάραχη ζωή του;
Ο αγώνας ενός καρδιναλίου ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, σε συνδυασμό με τα επτασφράγιστα μυστικά πίσω από τις επιβλητικές πόρτες του Βατικανού, «γεννούν» ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές και δυνατές συγκινήσεις.

Βιογραφικό Συγγραφέα
Ο Mανώλης Συλλιγάρδος κατάγεται από τη Βουλισμένη της Νεάπολης Κρήτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της επαρχίας Μεραμπέλλου Λασιθίου. Ο πατέρας του, Νίκος Συλλιγάρδος ή «Κόκκινος», αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΕΑΜ, έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή, όταν εκείνος ήταν δέκα χρόνων. Οι γονείς του, βαθιά δημοκράτες, με πίστη στον Θεό αλλά και στην αξία της ελευθερίας, του έδωσαν τα πρώτα σκιρτήματα πατριωτικής συνείδησης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στη Δασική Υπηρεσία ως Διευθυντής Δασών Λασιθίου και ασχολήθηκε με περιβαλλοντικά θέματα στον νομό Λασιθίου. Έχει γράψει τρία ιστορικά μυθιστορήματα: Η Κραυγή του Λύκου (2016), Πρόσφυγες (2018) και Σκλαβωμένο Πάθος (2021). Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με θέματα επιστημονικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου και συμμετέχει ως ομιλητής σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο κόρες. Είναι πνεύμα ανήσυχο, με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές ευαισθησίες. Ευελπιστεί να συνεχίσει το γράψιμο, που αποτελεί ένα ανοιχτό παράθυρο για να ελευθερώνει αυτά που τόσα χρόνια έκρυβε μέσα του.