Να είναι δωρεάν η φοίτηση στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης, για τα παιδιά των οικογενειών οι οποίες δεν διαθέτουν voucher προτείνει η παράταξη Αρχή για το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σε ανακοίνωση της Αρχής τονίζεται:
Η δημοτική παράταξη ΑΡΧΗ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και της στήριξης των οικογενειών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το σημαντικό θέμα της απαλλαγής οικονομικής συμμετοχής για τα παιδιά που εγγράφονται στους βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου χωρίς την χρήση voucher, για τη σχολική χρονιά 2024-2025.
Είναι γενικά παραδεκτό ότι η προσχολική φροντίδα και αγωγή των μικρών παιδιών είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξή τους. Είναι επίσης αναγκαία η συμβολή του Δήμου στην υποστήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά. Η Προσχολική Αγωγή δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά πρότυπο δημόσιο αγαθό και βασική ανάγκη!
Στο πλαίσιο της γενικότερης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, επειδή οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των οικονομικών δεδομένων, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την αναθεώρηση της είσπραξης των τροφείων από όλες τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας και δεν έλαβαν το voucher στον πρόσφατο Πίνακα Οριστικών Αποτελεσμάτων της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2024-2025.
Ως εκ τούτου, ως παράταξη προτείνουμε τη δωρεάν φοίτηση και σίτιση όλων των παιδιών, για τα οποία έγινε αίτηση υπαγωγής στην παραπάνω αναφερόμενη Δράση και απορρίφθηκε, στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Με την πρωτοβουλία αυτή, ικανοποιούμε ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα των νέων γονέων και κηδεμόνων της πόλης μας, παρέχοντάς τους τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη!
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεσμεύθηκε πως το θέμα θα συζητηθεί σε επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας ελπίσουμε πως θα αποτελέσει προτεραιότητα και όχι άλλη μια χαμένη ευκαιρία.