Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (28.08.2024), εγκρίθηκε η ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Δίκτυο «World Health Organization’s Global Network for Age-friendly Cities and Communities- » του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Είχε προηγηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης η κατάθεση της αίτησης ένταξης στο Δίκτυο Πόλεων Φιλικών προς τα άτομα τρίτης ηλικίας στις 12/4/2024 και η αποδοχή της στις 15/7/2024.

Τα μέλη του Δικτύου μοιράζονται και προωθούν τις αξίες και τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε μια φιλική προς την ηλικία προσέγγιση, δεσμεύονται να δημιουργήσουν περιβάλλον φιλικό προς τους ηλικιωμένους και συμφωνούν να συμμετέχουν ενεργά στο Δίκτυο.

Το δίκτυο θέλει να τονώσει και να δώσει τη δυνατότητα σε πόλεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο να γίνουν φιλικές προς την ηλικία καθώς :

εμπνέει την αλλαγή δειχνοντας τι μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να γίνει
συνδέει πόλεις και κοινότητες παγκοσμίως για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσης και εμπειρίας
υποστηρίζει πόλεις και κοινότητες για την εξεύρεση κατάλληλων καινοτόμων και τεκμηριωμένων λύσεων.
Τα πλεονεκτήματα του να είσαι μέλος του WHO GNAFCC περιλαμβάνουν:

Πρόσβαση στην ανακοίνωση με μια παγκόσμια κοινότητα
Υποστήριξη από ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, επαγγελματιών, ερευνητών, ειδικών και υποστηρικτών που έχουν δεσμευτεί να προάγουν περιβάλλον φιλικό προς την ηλικία.
Αναγνώριση και προβολή των δραστηριοτήτων του Δικτύου στον αποκλειστικό ιστότοπο του ΠΟΥ – Agefriendly, στους οποίους οι Μέλη μπορούν να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, τα επιτεύγματά τους και να προωθούν τη σύνδεση στον δικό τους ιστότοπο.
Ευκαιρίες για συνεργασία όπως διεθνή ερευνητικά προγράμματα, κοινές δημοσιεύσεις, δικτύωση και κοινή χρήση μεταξύ των μελών κ.λπ.
Για την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Δίκτυο ανέπτυξε στο Age-friendly World διαδικτυακή πύλη για την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών Δήμος Αλεξανδρούπολης – Age-Friendly World (who.int) .