Ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σουφλίου, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 11 το πρωί και θα ελευθερωθούν όλοι οι άνεμοι της γης, της θάλασσας και του ουρανού.
Άνεμοι που έρχονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, άνεμοι του Βορρά, του Νότου, της Ανατολής, της Δύσης.
Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες της βιβλιοθήκης θα γνωρίσουν τους ανέμους, θα μάθουν τα ονόματα τους και τις ιστορίες που κουβαλούν και θα τους ζωγραφίσουν μαζί με τη Μυρτώ, ένα κορίτσι που λατρεύει τη ζωγραφική.
Τη νέα παραμυθοϊστορία του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», (Αρτέον Εκδοτική) θα αφηγηθεί η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου.
Θα ακολουθήσουν παιχνίδια και πειράματα με τον άνεμο.
Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παιδιών και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Σουφλίου τηλ . 2554022209
Δράση: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»
Το βιβλίο:
Ανοίγοντας το νέο βιβλίο, του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου, ελευθερώνοντας τους ανέμους της γης, της θάλασσας και τ’ ουρανού.
Ανέμους που παίζουν και χορεύουν με τα φύλλα του φθινοπώρου, ανέμους που σκορπίζουν τα σύννεφα φέρνοντας την άνοιξη, ανέμους που μας δροσίζουν και μας χαϊδεύουν το καλοκαίρι, αλλά και ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και ανταριάζουν τις θάλασσες.
Τι θα συμβεί όμως όταν η Μυρτώ, ένα κορίτσι που αγαπά τη ζωγραφική, θελήσει να τους γνωρίσει;
Ποιος θα μπορούσε να της αφηγηθεί καλύτερα τους ανέμους; Θα καταφέρει άραγε να τους ζωγραφίσει;
Εμπρός λοιπόν! Ας γνωρίσουμε τους ανέμους κι ας μάθουμε τα ονόματά τους και τις ιστορίες που κουβαλούν μαζί με την Μυρτώ και μέσα από την αφήγηση ενός παλιού ναυτικού, του Καπετάν Γιώργη
Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Αρτέον Εκδοτική με ονειρική εικονογράφηση των Ραφαήλ Ελκάς και Μαρίας Νασοπούλου
Το «Κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο» είναι ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και να ανακαλύψουν τη μαγεία της τέχνης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για δώρο, αλλά και για προσωπική απόλαυση.
INFO:
«Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο»
Δημοτική Βιβλιοθήκη Σουφλίου
Σάββατο, 31 Αυγούστου, ώρα 11 το πρωί.
Διοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Σουφλίου, Αρτέον Εκδοτική, Παραμυθόριος.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία,
«Ένα υπέροχο παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω που, με αφορμή τους ανέμους, ξεδιπλώνει μια τρυφερή ιστορία γεμάτη εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες και χιλιάδες χρώματα. Βοηθάει τα παιδιά να μάθουν καλύτερα τα είδη και τα ονόματα των ανέμων, να κατανοήσουν τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα και να τα ζωντανέψουν στη φαντασία τους με χρώματα και λεπτομέρειες! Η εικονογράφηση του Ραφαήλ Ελκάς, στην οποία συμμετέχει η Μαρία Νασοπούλου, είναι άψογη, πολύχρωμη, ολοζώντανη, φωτεινή και υπέροχη.» (Πάνος Τουρλής, βιβλιοκριτικός)
https://www.e-arteon.gr/vivlia/paidika-5/item/584-koritsi-anemos