Αλήθεια, πόσοι από εμάς έχουμε την υπομονή όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, να πετάξουμε τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στους κάδους ανακύκλωσης;
Πόσοι από εμάς, διαχωρίζουμε τα απορρίμματα στο σπίτι μας, ανάλογα με το είδος τους;
Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να γνωρίζει.

Στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, υπάρχει ένας επαγγελματίας στον τομέα της εστίασης, ο οποίος στο θέμα της ανακύκλωσης όχι μόνο είναι απόλυτος, αλλά την τηρεί κατά γράμμα.
Πρόκειται για τον Γιώργο Μαρασλή, ο οποίος όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή, το θέμα προστασίας του περιβάλλοντος σίγουρα δεν είχε τις διαστάσεις που έχει σήμερα. Πόσο μάλλον το θέμα ανακύκλωση, η οποία στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και περιορίζονταν σε λίγους δήμους της Αθήνας. . .
Παρά το γεγονός ότι έμαθε σε μεγαλύτερη ηλικία από πολλούς για τη σημασία της ανακύκλωσης, κάθε μέρα, καλύτερα κάθε στιγμή, συμμετέχει ενεργά και απόλυτα.
Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες καταλήγουν στην ανακύκλωση, χωρίς να χάνεται κουτάκι αναψυκτικού. Όταν τα τραπέζια καθαρίζονται για να υποδεχθούν τους επόμενους πελάτες, τα ανακυκλώσιμα καταλήγουν στον μπλε κάδο ανακύκλωσης και οι γυάλινες συσκευασίες στον κώδωνα.
Και μπορεί ο φόρτος εργασίας να είναι στο φουλ, ο κ. Γιώργος θα κάνει το καθήκον του.
Πολλά πράγματα δεν είναι τυχαία, από τα μικρά άλλωστε, κρίνεται και η επιτυχία και η ακεραιότητα του χαρακτήρα.
Εύγε.