Με ειδική πτήση της AEGEAN και το μήνυμα «Πάμε Ελλάδα» στο αεροσκάφος αναχώρησε, νωρίς σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η ελληνική Παραολυμπιακή αποστολή για το Παρίσι.
Οι αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μαζί με τους συνοδούς, τις οικογένειες και τους φίλους τους, καθώς και μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο αεροδρόμιο για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με στόχο τη συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και τη διεκδίκηση διακρίσεων.
Αρχηγός της ελληνικής αποστολή είναι ο Κομοτιναίος Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης.
Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως αρχηγός αποστολής και κατά τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Γκαράνης: Συγκινημένος και υπερήφανος
Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, δηλώνει συγκινημένος και υπερήφανος για τον δημότη Κομοτηνής Αλέξανδρο Ταξιλδάρη. Σε δήλωσή του ο κ. Γκαράνης αναφέρει:

Είμαι ξεχωριστά συγκινημένος και υπερήφανος ως Δήμαρχος Κομοτηνής, γιατί ο Πρόεδρος του ΠΕΡΠΑΤΩ και Παραολυμπιονίκης, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ορίστηκε ως Αρχηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» που ξεκινούν σε λίγες μέρες. Ένα άξιο παιδί της Κομοτηνής, ένας αθλητής που έχει δοξάσει τον τόπο μας με τις διακρίσεις του, ένας ενεργός πολίτης που με τη δράση του συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόοδο και στη διάκριση της Κομοτηνής ως πόλης της προσβασιμότητας και των ίσων ευκαιριών ηγείται της Εθνικής προσπάθειας στον κορυφαίο αθλητικό θεσμό του πλανήτη. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις αθλήτριες και στους αθλητές μας. Και είμαι σίγουρος ότι ο Αρχηγός της αποστολής μας, ο δικός μας Άλεξ, θα φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία τον σπουδαίο αυτό ρόλο που η χώρα μας του έχει αναθέσει!