Αναβάθμιση των τελωνείων Κήπων και Καστανεών υποσχέθηκαν τον Ιούλιο ο υπουργός εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας. Κατά την επίσκεψή τους στον Έβρο στις 17 Ιουλίου 2024, επισκέφθηκαν τα τελωνεία Κήπων και Καστανιών, στα οποία όπως ανέφεραν πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης των
κτηριακών υποδομών και λειτουργικής αναβάθμισης των συστημάτων τους. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου εσωτερικών στο τελωνείο των Κήπων προγραμματίζεται διάνοιξη νέων διόδων, για την αποσυμφόρηση του όγκου των αυτοκινήτων, που περιμένουν στα σημεία ελέγχου και την βελτίωση των συνθηκών αναμονής για χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες.

Τόσο στους Κήπους όσο και στις Καστανιές συχνά οι αναμονές όσων θέλουν να περάσουν τα σύνορα είναι πολύωρες. Ειδικά δε στις Καστανιές όπου υπάρχει μία λωρίδα (δίοδος) ανά κατεύθυνση, το πρόβλημα είναι οξυμένο.

Ο υφυπουργός εσωτερικών, θα επισκεφτεί ξανά το τελωνείο των Κήπων αύριο. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη για το πρόγραμμα αναβάθμισης και ανακαίνισης της κύριας εισόδου της χώρας μας από την Τουρκία, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εκπροσώπων των τελωνειακών και των αστυνομικών αρχών.