Η εξαιρετική πορεία των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ορεστιάδας, καθιστά την πόλη πόλη φοιτητών – Υποχρέωση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κι άλλες σχολές στο βόρειο τμήμα του Έβρου.

Για ακόμη μία χρονιά οι θέσεις εισακτέων το τμήμα Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης τα οποία εδρεύουν στην Ορεστιάδα καλύφθηκαν. Τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα πέτυχαν τον απόλυτο στόχο. Στη σχολή Δασολογίας υπάρχουν 185 εισακτέοι και στην Αγροτική Ανάπτυξη οι θέσεις είναι 202.

Θετικά είναι τα μηνύματα και για το τμήμα Ψυχολογίας, καθώς καλύφθηκαν και 100 θέσεις εισακτέων και μάλιστα με έναν φοιτητή περισσότερο λόγω ισοβαθμίας. Στη σχολή θα εισαχθούν 101 φοιτητές και επιπλέον 5 από ειδικές κατηγορίες.

Για την θετική εξέλιξη, ο πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων καθηγητής Γιώργος Τσαντόπουλος σχολίασε:

Μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα.
Μέσα από σκληρή δουλειά του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος αλλά και τη στήριξη του Πρύτανη, των Αντιπρυτάνεων και του Κοσμήτορα,
καλύφθηκαν οι προσφερόμενες θέσεις (συνολικά 185) των υποψηφίων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και βελτιώσαμε και τα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά (Αύξηση της βάσης εισαγωγής κατά 730 μόρια (8,9%)).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος εισακτέος είναι έχει συγκεντρώσει 15.265 μόρια και οι 88 πρώτοι εισακτέοι έχουν δηλώσει το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα στις πρώτες προτιμήσεις (θέσεις 1-6) (1η 26, 2η10, 3η 14, 4η 10, 5η 16 και 6η12).
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες!

 

Την ίδια στιγμή η νοσηλευτική την τελευταία χρονιά που θα λειτουργήσει στο Διδυμότειχο, καθώς θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη, θα υποδεχθεί μόλις 23 εισακτέους.