Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του 56χρονου συνοριοφύλακα ο οποίος τραυματίστηκε από πυροβολισμό το Σάββατο το απόγευμα, έδειξε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιατρό Αλέξανδρο Μητράκα, ο οποίος πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το δύσκολο χειρουργείο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον γιατρό και εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον συνοριοφύλακα.

Η κατάσταση της υγείας του συνοριοφύλακα
Ο τραυματίας, αναρρώνει χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιπλοκή. Βρίσκεται σε θάλαμο, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα, δεν χρειάστηκε καμία άλλη επέμβαση, έχει σηκωθεί από το κρεββάτι του και αύριο αναμένεται να του δοθεί και τροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ίσως εντός της εβδομάδας να λάβει και εξιτήριο. Στο πλευρό του έχει συνεχώς την οικογένειά του, ενώ δέχθηκε και επίσκεψη από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι συνοδεύονταν και από ψυχολόγο.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στο ενδιαφέρον του Άδωνι πάντως, γιατρός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου σχολίασε, ότι καλή είναι η επικοινωνία, περιμένουμε όμως και τη λύση των μισθολογικών ώστε να έχουμε ελπίδες γιατροί επιτέλους να επιλέξουν να διοριστούν στο νοσοκομείο μας. Για το θέμα πάντως, το υπουργείο υγείας με μια σειρά διατάξεων επιχειρεί να δώσει κίνητρα για να καλυφθούν τα κενά των γιατρών στα νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί άγονα.