Αποσωληνώθηκε πριν από λίγη ώρα ο 56χρονος συνοριοφύλακας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ύστερα από τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα από σφαίρα. Ο Έλληνας συνοριοφύλακας, τραυματίστηκε από σφαίρα η οποία προήλθε από την τουρκική όχθη του Έβρου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής εισόδου ατόμων στην Ελλάδα.
Ο 56χρονος χειρουργήθηκε άμεσα από το έμπειρο προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η σφαίρα δεν αφαιρέθηκε, με τους γιατρούς όμως να εκφράζουν αισιοδοξία για γρήγορη ανάρρωση του συνοριακού φύλακα.
Τον 56χρονο είδε για λίγα λεπτά η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τον τραυματισμό του.
Ο 56χρονος δεν αναμένεται να δώσει κατάθεση, πριν μεταφερθεί σε θάλαμο, καθώς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές, εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση, με τα μέτρα στα σύνορα να παραμένουν αυξημένα κι τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε εγρήγορση. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από που προήλθε ο πυροβολισμός, αν δηλαδή πυροβόλησαν στρατοχωροφύλακες ή δουλέμποροι.