Επιτυχημένη ήταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο 56χρονος συνοριοφύλακας, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα το απόγευμα του Σαββάτου. Ο συνοριοφύλακας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, δέχθηκε πυροβολισμό από την τουρκική όχθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας. Ο συνοριοφύλακας άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το προσωπικό του οποίου ανταποκρίθηκε για ακόμη μία φορά άψογα σε έκτακτο περιστατικό. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που στο νοσοκομείο καταλήγουν περιστατικά με τραύματα από σφαίρες σε ανάλογες περιπτώσεις στο ποτάμι. Πριν από δύο χρόνια Μαροκινός είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όταν είχε δεχθεί πυροβολισμό από την τουρκική όχθη, ενώ το 2021 τραυματισμένος από πυροβολισμό είχε εντοπιστεί ένας Σύριος.

Ο έμπειρος συνοριοφύλακας, το πρωί αναμένεται να μπορέσει να μιλήσει με πρόσωπα από το οικογενειακό του περιβάλλον, τα οποία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και ίσως να δώσει και κατάθεση, για το τι ακριβώς έγινε σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

Το περιστατικό έχει θορυβήσει όλη την Ελλάδα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από που προέκυψε ο πυροβολισμός. Αν δηλαδή είναι από κυκλώματα διακινητών ή Τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Το περιστατικό σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά σοβαρό.