Κλειστή παραμένει η Ιρλανδική διάβαση Καστανέων πέντε χρόνια μετά την παράσυρση τμήματός της από τα νερά του Άρδα. Η διάβαση η οποία εξυπηρετεί κυρίως αγρότες, αλλά και γενικότερα κατοίκους και επισκέπτες, είναι αδιάβατη. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας επανέρχεται στο θέμα και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Ιούνιος 2019. Τα νερά του Άρδα παρέσυραν μέρος της κοιτόστρωσης στις Καστανιές και διέκοψε την επικοινωνία κυρίως των αγροτών και όχι μόνο, με τα χωριά του Τριγώνου.
Ιούνιος 2024. Πέντε χρόνια μετά το ρήγμα παραμένει ανοιχτό και η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται.
Πέντε χρόνια για να κλείσει ένα ρήγμα 30 μέτρων είναι πάρα πολλά. Η οργή των κατοίκων είναι απόλυτα δικαιολογημένη και οι ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου Ορεστιάδας τεράστιες .
Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά και με εμφατικό τρόπο ότι όταν πρόκειται για έργα που θα ικανοποιήσουν λαϊκές ανάγκες κυριολεκτικά τα «τρέχουν» με ρυθμό χελώνας.
Αντίθετα βλέπουμε να εκτελούνται έργα σε χρόνο ρεκόρ όταν πρόκειται για τις ανάγκες των Νατοϊκών στην περιοχή μας.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, να συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές που μαυρίζουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας καλεί τη Δημοτική αρχή άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κλείσει το ρήγμα μέσα στο καλοκαίρι.
29/6/2024