Ένα περιστατικό που συζητείται στην Ορεστιάδα, είναι αυτό που καταγράφηκε χθες Τετάρτη στο κανάλι στο Youtube της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας.
Στο κανάλι, ανέβηκε βίντεο από τη συνεδρίαση λογοδοσίας, από το βίντεο όμως απουσίαζαν σχεδόν 3,5 λεπτά. Πρόκειται για το χρόνο κατά τον οποίο καταγράφηκε έντονος διάλογος μεταξύ του δημάρχου Ορεστιάδας και του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Στράντζελη.
Ο κ. Στράντζελης, όπως είχε μεταφέρει και το thraki Νεα σε σχετικό του ρεπορτάζ, έθεσε δύο συγκεκριμένα ερωτήματα, το πρώτο αφορούσε σε οχήματα του δήμου και το δεύτερο στο αν επεμβαίνει η σύζυγος του δημάρχου σε θέματα διοίκησης.
Ωστόσο, στο βίντεο που ανέβηκε στο λογαριασμό του OrTv στο Youtube, απουσίαζε το δεύτερο ερώτημα.
Το γεγονός αυτό έγινε άμεσα αντιληπτό από δημοσιογράφους, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες. Τα τηλεφωνήματα στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν συνεχή και μάλιστα δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους το επίμαχο κομμένο απόσπασμα, κατάφεραν να το αποκτήσουν από ανθρώπους που το είχαν καταγράψει.
Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της δημοτικής τηλεόρασης Ορεστιάδας και δημοτικό σύμβουλο Ορεστιάδας Αθανάσιο Δόμπα, ο οποίος τόνισε ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, καθώς απουσίαζε εκτός Ορεστιάδας και μάλιστα δεν συμμετείχε λόγω της απουσίας του και στη συνεδρίαση. Ο κ. Δόμπας ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί και σε νέα του επικοινωνία με το thraki Νεα, ανέφερε ότι το βίντεο θα ανέβει κανονικά και θα μεταδοθεί και από την τηλεόραση ολόκληρη η συνεδρίαση.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Αν πράγματι υπήρχε τεχνικό λάθος, έτυχε να είναι αυτό στο τελευταία λεπτά.
Αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στην καταγραφή, γιατί δεν ζητήθηκε το βίντεο από άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι ενδεχομένως να το είχαν καταγράψει;
Αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, τελικά διορθώθηκε και ανέβηκε το βίντεο;
Αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, ποιο ήταν και πώς διορθώθηκε;

Πάντως ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ήταν καυστικός αναφέροντας:

Κάποια σχόλια για τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας:
-Αποφασίστηκε να γίνει στο χώρο του πολύκεντρου…ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ.
-Ορίστηκε ώρα πραγματοποίησης :15.00.Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας αλλά το αποδεχτήκαμε.
-Με απόφαση που πήραμε το 2014,επαναφέραμε τις ζωντανές μεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων.
Με αυτή τη διαβεβαίωση,ξεκινήσαμε τη συνεδρίαση.Πληροφορηθήκαμε ότι δεν μεταδιδόταν ζωντανά(παράνομη πράξη σύμφωνα με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ.).
Παραμείναμε στη συνεδρίαση.
-Σήμερα έγινε η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του χθεσινού Δ.Σ από την οποία «κόπηκε» μία επερώτηση/διαπίστωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου κ.Στράντζελη,όπως και η απάντηση του δημάρχου
-Τις μεσημβρινές ώρες(πιθανώς μετά από πιέσεις και
κατακραυγή, «ανέβηκε»
η χθεσινή συνεδρίαση ολόκληρη!
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ;
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;
Θα καταθέσουμε στα αρμόδια θεσμικά μας όργανα ερωτήματα επί του θέματος και θα σας ενημερώσουμε.

Το thraki Νεα, παρουσιάζει το επίμαχο τμήμα της συνεδρίασης, ενώ ακολουθεί και το ανεβασμένο (ξανά) βίντεο από τον λογαριασμό του Ortv στο Youtube.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός, ότι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όταν κάλεσε τον Μιχάλη Στράντζελη στο Βήμα, τον αποκάλεσε κύριε Μιχάλη.

Φωτό: Youtube