Ολονύχτια φαίνεται ότι θα είναι η μάχη με τη φωτιά στους Ασκητές Ροδόπης. Στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, μηχανήματα έργου και ο στρατός. Χειριστής μηχανήματος έργου, έχασε το έλεγχο με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί, χωρίς ο χειριστής να τραυματιστεί. Στο σημείο βρέθηκαν και εθελοντές σαμαρείτες διασώστες από το περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με διασωστικά οχήματα και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 66 πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, από Ω/18:00/21-06-2024 έως Ω/18:00/22-06-2024 εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκατέσσερις (14).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.