Δείτε αυτή την εβδομάδα ξεχωριστές σειρές, ταινίες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνω.
Το πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου
Δευτέρα, 10/6 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ των Κριστίνα Λίντστρεμ και Κρίστιαν Πέ­τρι (Σουηδία, 2021). Το 1971 μετά την πρεμιέρα της ται­νίας «Θάνατος στην Βενετία», ο σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι ανακηρύσσει τον έφηβο πρωταγωνιστή Μπγιέρν Άντερσεν ως «το πιο όμορφο αγόρι του κό­σμου». 50 χρόνια μετά, ο Μπγιέρν μας ταξιδεύει πίσω στις προσωπικές αναμνήσεις του, που έχουν να κάνουν με την ταραγμένη παιδική του ηλικία και τις μετέπειτα εμπειρίες του, αλλά και την ιστορία του κινηματογράφου σε μια προσπάθεια να ξορκίσει τους δαίμονες του.

Αντόνιο Μπαντέρας και Πέδρο Αλμοδόβαρ
Τρίτη, 11/6 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ της Ναταλί Λαμπάρθ (Γαλλία, 2022). Ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός σκηνοθέτης και ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ συνεργάζονται δημιουργικά επί 40 χρόνια, έχοντας γυρίσει μαζί 8 ταινίες.

Αμαρτωλές Γυναίκες
Τετάρτη, 12/6 στις 24:00
Ταινία του Λιούις Μάιλστοουν με τους Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Βαν Χέφλιν, Κερκ Ντάγκλας, Λίζαμπεθ Σκοτ κ.ά..Παραγωγή: 1946 (ΗΠΑ). Μία αδίστακτη κληρονό­μος παντρεύεται τον παιδικό της φίλο, έναν φιλόδοξο εισαγγελέα, που είναι ο μόνος επιζών μάρτυρας του φό­νου της πλούσιας θείας της, δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 13/6 στις 23:00
Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Η επόμενη μέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτίμηση των αποτελεσμάτων και συζήτηση για το μέλλον, με τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Ο Στρατηγός Ντέλα Ρόβερε
Παρασκευή, 14/6 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Ροσελίνι, με τους Βιτόριο ντε Σίκα, Σάντρα Μίλο, Χάνες Μέσεμερ (Ιταλία, 1959). Ένας μικροαπατεώνας συλλαμβάνεται από τη Γκεστάπο και αναγκάζεται να υποδυθεί τον ηγέ­τη των ανταρτών στρατηγό Ντέλα Ρόβερε, με σκοπό να ανακαλύψει ανάμεσα στους υπόλοιπους φυλακισμέ­νους ένα ηγετικό στέλεχος της Αντίστασης.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 15/6 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος:
Το Τίμημα του Αίματος (επ. 4/7)
Σάββατο, 15/6 στις 22:00
Σειρά ιστορικού ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ερίκ Ντι­ρού (Γαλλία, 2014). Μια σειρά που ρίχνει φως στο Πρώ­το Παγκόσμιο Πόλεμο βασισμένη σε ιστορικές πηγές. Μια λεπτομερής ανάλυση του ιστορικού αυτού γεγονό­τος και του πως άλλαξε τον κόσμο.

Η Σιωπηλή Επανάσταση
Σάββατο, 15/6 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Λάρς Κράουμε με τους Αντέλ Ενέλ, Ζερεμί Ρενιέ, Ολιβιέ Μπονό (Γαλλία, 2016). Στην Ανατολική Γερμανία του 1956 έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της ουγγρι­κής εξέγερσης ενάντια στη σοβιετική κατοχή, τηρώντας εν ώρα μαθήματος ενός λεπτού σιγή.

Μίμι
Κυριακή, 16/6 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μίρα Φόρνει (Ινδία, 2023). Η Ρόμι, ένα μικρό αλλά θαρραλέο κορίτσι, χάνει το παπαγαλάκι της, τη Μίμι. Αναζητώντας την θα βρεθεί μέσα σε ένα αρχαίο, μυστηριώδες δάσος, θα κάνει και­νούργιους φίλους, αλλά και θα απολαύσει την περιπέτεια.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους
Κυριακή, 16/6 στις 20:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.