Ένα από τα πλέον δυναμικά του στελέχη σ’ όλη την Ελλάδα, έχασε ο πρόεδρος και το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Ο Μαργαρίτης Κίρκος, από τους πρωτεργάτες και πρωταγωνιστές της Ελληνικής Λύσης σ’ όλη την Ελλάδα, αποχώρησε με θόρυβο από το κόμμα Βελόπουλου, πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Κίρκος, έχει αποστείλει επιστολή στο κόμμα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει λάβει ούτε μήνυμα ως απάντηση.
Ο κ. Κίρκος, στις τελευταίες εθνικές εκλογές συγκέντρωσε 2.796 ψήφους έναντι 3.068 του εκλεγμένου βουλευτή του κόμματος Παράσχου Παπαδάκη. Ο προεκλογικός αγώνας και η παρουσία του Κίρκου όλα αυτά τα χρόνια στον Έβρο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε η Ελληνική Λύση να κατακτήσει στο Έβρου το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά.
Η πικρία του Μαργαρίτη Κίρκου, δεν έχει να κάνει τόσο με τη μη εκλογή του, όσο με το γεγονός ότι μετά τις εκλογές δεν ένοιωσε το κόμμα που στήριξε και πάλεψε γι’ αυτό να είναι κοντά του.
Παράλληλα όμως ο ίδιος, ο οποίος ήταν και τομεάρχης ναυτιλίας με επιστολή του εξαπολύει βαρύ κατηγορώ και εναντίον της αντιπροέδρου της Ελληνικής Λύσης. Στην επιστολή του μιλάει για μεθόδευση του κόμματος ώστε να εκλεγεί βουλευτής ο κ. Παπαδάκης, διαμαρτύρεται για την απομάκρυνση από το ψηφοδέλτιο του Ηλία Ηλιακόπουλου,

«Τόσο εσύ Πρόεδρε όσο και η Αντιπρόεδρος Δήμητρα Κρητικού, αγνοήσατε τον τεράστιο αγώνα 5 χρόνων, με προσωπικές οικονομικές θυσίες στήριξης του κόμματος και του Προέδρου προσωπικά και διατηρήσατε στην πρώτη θέση της λίστας τον νυν βουλευτή. Επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά την μεθοδευμένη προσπάθεια που είχατε καταστρώσει.
Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τώρα, διαπίστωσα, αποστασιοποιημένος από την λειτουργία του κόμματος, ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε την… πριμοδότηση του βουλευτή Παράσχου Παπαδάκη, γιατί λειτουργεί και αυτός το ίδιο καιροσκοπικά, με ιδιοτελή κίνητρα και ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική επιβίωση του, καθώς και της στενής ομάδας που τον περιβάλλει. Δεν γίνεται να είσαι «Χριστέμπορας» και την ίδια στιγμή να επιτίθεσαι στον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία, επειδή δεν ταυτίστηκαν πλήρως μαζί σου. Δεν γίνεται να παριστάνεις τον «τουρκοφάγο» και να προτείνεις αγορά πυραύλων από την Τουρκία ή κρατική επιδότηση μεταφοράς επισκεπτών από την Θράκη στην Τουρκία για ψώνια, που σημαίνει οικονομική αιμορραγία του Έβρου.
Δεν γίνεται ο Πρόεδρος μας να καταγγέλει την οικογενειοκρατία και την ίδια στιγμή να μεθοδεύεται ξεκάθαρα στις Ευρωεκλογές, η επανεκλογή του νυν Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου, επειδή είναι γαμπρός της Αντιπροέδρου του κόμματος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του, η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ.