Πανελλαδική διάκριση εξασφάλισε το Νηπιαγωγείο Ξυλαγανής το οποίο συμμετείχε στον 27ο πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με τίτλο: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα», που διεξήγαγε ο ανωτέρω φορέας με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2023-24.
Με αφορμή λοιπόν το γεγονός αυτό ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Απόστολος Ιωάννου, υποδέχθηκε σήμερα με μεγάλη χαρά στο γραφείο του στην Ξυλαγανή, αντιπροσωπεία των μικρών μαθητών και τους νηπιαγωγούς προκειμένου να τους συγχαρεί αυτοπροσώπως και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν το δυναμικό και δημιουργικό έργο που ήδη έχουν χαράξει στην εκπαιδευτική τους πορεία.
Η συνάντηση αυτή πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή μέσω της οποίας ο Δήμαρχος θέλησε να υπογραμμίσει το βαθύτερο κοινωνικό αντίκτυπο της διάκρισης αυτής και το οποίο δεν είναι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο η εκπαιδευτική διαδικασία, καλλιεργεί σπουδαία ιδανικά και αξίες στους μελλοντικούς πολίτες αυτού του τόπου.
Καθηγητές και μαθητές έγιναν αποδέκτες τιμητικών επαίνων για την διάκριση που κατέκτησαν, ενώ ο κ. Ιωάννου έκλεισε τονίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει ως προς την από κοινού σύμπνοια φορέων και αρχών για την στήριξη των παιδιών μας και την απόδοση ενός τόπου με ευκαιρίες και προοπτικές στις επόμενες γενεές.