H ΧVΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» φιλοξενεί έως και τις 15 Ιουνίου 2024 και από 21 Ιουνίου έως 06 Ιουλίου 2024 φωτογραφική έκθεση με θέμα «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» στο Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου και στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ορεστιάδας, αντίστοιχα.
Η Έκθεση αποσκοπεί στην απόδοση της οφειλόμενης τιμής στις γυναίκες που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Έθνους μας λειτουργώντας ως φύλακας άγγελος των ηθικών μας αξιών.
Την οργάνωση της Έκθεσης ανέλαβε ομάδα που συνεργάστηκε με το Υπουργείο με αυτόν τον σκοπό. Την ομάδα αποτελούσαν ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Συνταγματάρχης ε.α., η Στέλλα Συλαίου, Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου – Μουσειολόγος, ο Νικόλαος Νικόλτσιος – μουσειολόγος, η Ευαγγελία Πάλλα, ιστορικός και η Αγγελική Καλιπτσίδη, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής.
Στην Έκθεση συναντούμε την Ελληνίδα ως μαχήτρια, να πολεμά με απαράμιλλο θάρρος και αξιοθαύμαστη γενναιότητα, να υπομένει με καρτερικότητα τις προσβολές των αντιπάλων, να προσφέρει υπηρεσίες ως νοσοκόμα στα παλικάρια του μετώπου, να νοσηλεύει και να αναλαμβάνει τη διοικητική μέριμνα στον Μακεδονικό Αγώνα, να κατευοδώνει συζύγους και υιούς το 1940 και να συμμετέχει σήμερα ισάξια σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ως εκ τούτου, οι επισκέπτες, μελετώντας το υλικό της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα οφείλει πολλά στις γυναίκες της.

Το ωράριο προσέλευσης επισκεπτών από 31 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2024 στο Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου, όπως παρακάτω:
α. Δευτέρα έως Παρασκευή: Από 09:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:30.
β. Σάββατο και Κυριακή: Από 09:00 έως 13:00.
Ωράριο προσέλευσης επισκεπτών από 21 Ιουνίου έως 06 Ιουλίου 2024 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ορεστιάδας: Δευτέρα έως Κυριακή: Από 08:00 έως 20:00.